Amenajari Interioare Practic

Cea mai bună metodă de îndepartare a tapetului de pe pereți

Dacă sunteți gata să schimbați tapetul vechi pentru o opțiune actuală, în tendințe, trebuie să știți că îndepărtarea acestuia de pe pereți nu este grea.

Procesul de îndepărtare a tapetului este destul de simplu. Dacă cel care l-a aplicat a folosit grundul potrivit, tapetul ar trebui să se dezlipească foarte ușor. În schimb, dacă hârtia nu a fost aplicată corespunzător, atunci puteți întâmpina probleme.

Înainte de a începe să îndepărtați tapetul, este important să protejați celelalte suprafețe din cameră de apă și săpun pe care le veți folosi în timpul procesului.

Asigurați-vă că utilizați banda specială pentru acoperirea completă a mobilierului și așezată o cârpă pe podea pentru a proteja.

Metoda folosită pentru a da jos tapetul va depinde, de multe ori, de produs. Unele tapete pot fi îndepărtate fiind uscate, în timp ce altele vor avea nevoie de o soluție pentru a putea fi îndepărtate. Și apoi, orice daune asupra peretelui va depinde de modul în care a fost instalat tapetul.

 

Iată ce metodă te poate ajuta să scapi de tapet, şi de ce nu, să pui unul nou, fără a distruge vopseaua de dedesubt.

 

  • Începe procesul de eliminare a tapetului prin pulverizarea de apă pe marginea hârtiei şi las-o să pătrundă. Apoi îndepărtează hârtia, de la margini, cu o racletă de plastic. Porneşte întodeauna din partea de jos şi şterge imediat picăturile.

  • Dacă primul pas nu dă roade, atunci foloseşte un steamer pentru haine. Îndreaptă aparatul cu aburi pe porţiuni mici, iar apoi îndepărtează tapetul, cu grijă.

 

  • După ce ați lăsat apa să se înmoaie timp de câteva minute, poți începe să răzuieți hârtia. Utilizați același steamer, îndepărtați ușor tapetul, fie de la stânga la dreapta, fie în sus și în jos, în funcție de cum simțiți că e mai ușor. Dacă încă întâmpinați dificultăți, luați în considerare pulverizarea peretelui de mai multe ori.

Aveți grijă să nu zgâriați peretele dedesubt, pentru că ar putea cauza probleme mai târziu. Dacă găsiți un alt strat de tapet, terminați de eliminat primul strat și apoi treceți la al doilea.

  • Odată ce toată hârtia a dispărut este timpul să spălați peretele, astfel încât să puteți elimina orice exces de grund. Este recomandată umezirea unui burete cu apă și ștergerea peretelui de mai multe ori. Credeți sau nu, acesta este cel mai important pas din întregul proces.

  • Dacă totuși mai rămân rămășițe de tapet pe perete, acestea trebuie eliminate. În caz contrar, atunci când veți aplica lavabilă sau vopsea, aceasta se va descompune și va crăpa.

Dacă doriți să aplicați tot tapet aplicat deasupra acestuia va face bule sau nu se va lipi corect.

  • După ce ați terminat toată munca grea de îndepărtare a tapetului decolorat, veți putea să vă bucurați de recompensa: alegerea unui nou design.

 

 

Related posts

Cum să decorezi un dining – soluții istețe cu bani puțini

Adina Meyers

O casa rustica foarte diferita

Adina Meyers

Cum să creezi un spațiu primitor acasă, fără prea mult efort

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe