Amenajare dormitor Practic

Cum oferi dormitorului tau un aer proaspat, fara o reamenajare completa si un buget mare

Dormitorul este spatiul nostru personal, intim, in care vrem sa ne putem petrece timpul departe de ceilalti membri ai familiei si sa ne relaxam. Tocmai din acest motiv i-ai dedicat mult din timpul tau pentru a-l amenaja exact asa cum iti place tie. Problema este ca, oricat de mult ti-a placut modul in care l-ai amenajat la momentul respectiv, dupa ceva timp incepi sa te plictisesti putin de aspectul dormitorului tau. Ce faci in aceasta situatie? Reamenajezi complet incaperea? Nu, pentru ca te va costa destul de mult si iti va lua ceva timp.

Stii si tu ca micile detalii sunt cele care fac diferenta. De cele mai multe ori nu ai nevoie de un buget foarte mare pentru ca tu sa te poti bucura de un aer proaspat in locuinta ta, ci pur si simplu sa apelezi la mici schimbari care vor oferi cu siguranta iluzia unei incaperi noi. In articolul nostru de astazi ne vom indrepta atentia in special catre dormitor si modificarile pe care i le poti aduce pentru ca acesta sa redevina oaza ta de liniste, confort si relaxare. O sa vezi ca nu este complicat deloc.

Dupa cum am precizat deja, lucrurile marunte sunt cele care pot schimba fata unei incaperi. In cazul unui dormitor, noi iti recomandam sa incepi cu inlocuirea elementelor de decor pe care tu le consideri invechite. Fie ca vorbim de un tablou, de niste oglinzi sau etajere, schimbarea lor sau a locului in care sunt amplasate pot sa ajute in oferirea unui aer proaspat dormitorului tau. Amplasarea strategica a unor ghivece cu flori reprezinta de asemenea o solutie la care, daca vei apela, o sa reusesti sa oferi un plus de culoare acestei incaperi. Pe langa estetica, o sa ai parte si de un aer mai curat si mai sanatos. Numai avantaje, nu-i asa?

In cazul in care pana acum nu ai folosit covoare, atunci e timpul sa apelezi la ele. Poti sa alegi niste culori indraznete, care sa invioreze spatiul si sa iti ofere energie. Nu trebuie sa dai o caruta de bani pe un covor, ci poti sa iti indrepti atentia catre unul ieftin din iuta sau chiar lana. Cu siguranta o sa adori sa pasesti pe el atunci cand te trezesti dimineata si iesi de la caldura oferita de plapuma. Iti recomandam sa te asiguri ca o sa pastrezi armonia covoarelor cu restul incaperii, asadar opteaza pentru nuantele care sa le completeze pe cele care predomina deja aici.

Nu de putine ori am tinut sa scoatem in evidenta de-a lungul timpului ca iluminarea poate sa schimbe complet modul in care se prezinta o incapere. Asadar, in cazul dormitorului poti sa ai in vedere folosirea unor corpuri de iluminat suplimentare (ca de exemplu lampile de podea sau veiozele) de care sa te folosesti atunci cand vrei o lumina difuza, calda, care sa te ajute sa te relaxezi.

Probabil cea mai simpla si rapida schimbare pe care o poti aduce dormitorului tau este reprezentata de inlocuirea lenjeriei de pat si chiar a saltelei, in cazul in care cea de acum este cam uzata. Alte culori, alte texturi si alte materiale pot sa ofere un aer proaspat dormitorului tau. Poti chiar incerca sa fii in ton cu anotimpurile.

Related posts

Sfaturi si idei de design pentru un dormitor mic

Adina Meyers

O lume roz doar la Kika

Adina Meyers

Cum poti sa aduci un aer modern in bucataria ta

Adina Meyers