Amenajari Interioare

Ce trebuie să știi înainte de a amenaja? Sfaturi de la specialiști

Amenajarea locuinței este un proces complex, care presupune luarea mai multor decizii dificile. De ce dificile? Pentru că ele vor influența, în final, aspectul general al casei, precum și funcționalitatea fiecărui spațiu amenajat.

Iată câteva sfaturi de la specialiști pentru a te pregăti de amenajarea locuinței:

Caută inspirație și informații despre materiale și prețuri

Înainte de a începe proiectul de amenajare caută inspirație în magazinele de profil și pe rețelele de socializare pentru a te familiariza cu stilurile și tendințele recente.

În măsura în care este posibil, vorbește cu un designer de interior despre cum ar trebui să abordezi spațiul pe care îl ai în așa fel încât să obții o amenajare potrivită nevoilor tale.

Fă un plan de amenajare și alocă un buget realist

Fă o schiță a spațiului care trebuie amenajat și decide cum vrei să-l folosești. Planifică în avans toate modificările și calculează toate costurile ce țin de renovare, inclusiv manopera.

Fii atent să nu îți scape micile detalii care, la final, se transformă în modificări costisitoare. De exemplu, dacă vrei să instalezi încălzire în pardoseală, asigură-te că alegi modele de parchet laminat compatibile cu acest tip de sistem.

Dintre toate camerele, amenajarea bucătăriei poate fi cea mai costisitoare. Fă un plan detaliat cu cheltuielile absolut necesare pentru  amenajarea bucătăriei și stabilește un buget. Eventual consultă specialiști și compară prețurile și calitatea materialelor, astfel încât să obții cele mai bune servicii la cele mai bune prețuri.

Atenție, mobilierul, blatul și accesoriile pentru bucătărie (cum ar fi bateriile pentru chiuvete) vin cu costuri semnificative. Alege o chiuveta bucatarie în funcție de spațiul disponibil și de modul în care vei folosi chiuveta. Există modele simple, duble sau chiar cu accesorii integrate.

Respectă normele de siguranță

Renovarea locuinței nu trebuie să pună în pericol structura și rezistența clădirii, indiferent că stai la casă sau într-un apartament de bloc.

Ai grijă la pereții și grinzile de susținere și informează-te ce fel de modificări poți face în locuință fără să fie nevoie de un aviz eliberat de primărie. Renovarea care implică lucrări ample de construcție/demolare trebuie să fie făcută cu echipe de profesioniști, pentru a evita problemele legate de siguranță.

Dacă îți dorești semineu în camera de zi, ia în calcul faptul că vei avea nevoie de o ventilație corespunzătoare a locuinței, precum și de măsuri suplimentare de siguranță, cum ar fi grilaje de protecție sau sisteme de blocare.

Pe cât posibil, investește în calitate la piesele importante, cum ar fi mobilierul și electrocasnicele.  În final, gândește-te la cum vrei să folosești spațiul respectiv și asigură-te că orice decizie de design se potrivește nevoile tale.

Related posts

Tu ai nevoie de o mașină de spălat vase?

Adina Meyers

Gateste mai cu spor in noile bucatarii din colectia de toamna kika

Adina Meyers

Locuinţă opulentă pe malul râului Tamisa

Adina Meyers