Advertoriale Decor

Cum să decorezi o masă de Crăciun? Descoperiți inspirații de vacanță cu Pepco

Crăciunul este o perioadă magică pentru care vrem să ne pregătim cu cea mai mare grijă. Pe langa cumpararea de cadouri si decorarea interiorului dumneavoastra cu decoratiuni frumoase de Craciun, nu trebuie sa uitati de inca un aspect important, care devine punctul central reunind toate momentele minunate. Este, desigur, masa festivă la care ne adunăm alături de cei dragi pentru a ne așeza la o cină elegantă.

Pe lângă mâncarea delicioasă, este și întruchiparea bucuriei, a căldurii familiei și a momentelor minunate petrecute alături de oamenii tăi preferați. Dacă doriți ca masa de Crăciun din acest an să încânte nu numai cu preparate tradiționale, ci și cu adaosuri creative și veselă atractivă, consultați sfaturile și inspirațiile Pepco care vă vor permite să creați un loc unic pentru întâlnirile de familie.

Masa de Crăciun – un simbol al tradiţiei şi căldura familiei

Masa de Crăciun a devenit întruchiparea unei tradiții de familie care se cultivă din generație în generație. În toate casele, pregătirile urmează reguli și linii directoare diferite, așa că putem spune fără ezitare că fiecare masă de Crăciun este unică și unică. Este un simbol al căldurii familiei, deoarece reunește multe rude care zilnic – din cauza muncii sau responsabilităților grele – pur și simplu nu au ocazia să petreacă timp cu cei dragi.

Ocaziile de sărbătorire nu lipsesc, motiv pentru care o masă festivă, în afară de Crăciun, cu care – subconștient – ​​este asociată ca primă legătură, o masă frumos împodobită apare și la alte sărbători, precum Paștele, cina de duminică, zile de naștere, zile onomastice, cine de gală, aniversari. , sărbătorirea unei promovări sau obținerea unui nou loc de muncă.

Decorațiunile, accesoriile și vesela trebuie selectate ținând cont de natura circumstanțelor. De exemplu, atunci când pregătiți o masă de Crăciun la care familia se va așeza pentru o sărbătoare în Ajunul Crăciunului, ar trebui să vă concentrați pe utilizarea decorațiunilor de Crăciun, a șervețelelor de hârtie și a decorațiunilor tematice. Datorită acestui fapt, o atmosferă și o atmosferă unică a așa-numitului stele, iar cina trece cu un spirit excelent.

Cum să organizezi o masă de Crăciun? Sfaturi și trucuri pentru a începe

Masa de Ajunul Crăciunului pregătită pentru cina de Crăciun

Știm deja că masa de Crăciun este punctul principal al evenimentelor care reunește membrii familiei, așezându-se la cină și sărbătorind apoi momente frumoase care vor fi amintite mult timp. Din acest motiv, decorul adecvat și decorațiunile de masă atractive, atrăgătoare sunt importante, nu numai pentru gazdă, ci și pentru invitații.

Cum să aranjezi o masă de Crăciun?

Elementul de baza care nu trebuie să lipsească este, desigur, fața de masă. Cel mai adesea, decizia cade pe un model elegant, alb, care pune accent pe natura evenimentului. Pe lângă fața de masă, un accesoriu recomandat sunt și alee de masă mai mici, care adaugă o mare varietate decorului și servesc și altor funcții, de exemplu împărțirea mesei în părți separate. De asemenea, merită luate în considerare servetele de Crăciun pentru farfurii și feluri de mâncare cu mesele servite, precum și șervețele decorative din hârtie așezate lângă serviciu și tacâmuri – acestea se vor asigura că totul este îngrijit și ordonat.

Persoanele care preferă accesoriile colorate pot fi tentate să aleagă o față de masă distinctivă, de exemplu, cu un model în carouri roșu și alb sau verde și roșu, sau un model interesant, de exemplu fulgi de nea. Atunci când decideți asupra unui astfel de pas, vă recomandăm să luați în considerare cu atenție selecția altor accesorii și vesela, care ar trebui să se armonizeze între ele. Toate propunerile listate le veți găsi în lanțul de magazine Pepco.

Culori care ar trebui să apară pe masa de Crăciun

Paleta de culori de Crăciun este formată în principal din roșu, alb, verde, bleumarin, gri, visiniu, auriu și argintiu. Acestea sunt principalele nuanțe pe care le asociem invariabil cu această perioadă magică a anului. Merită să ții cont de ele atunci când decoram masa de Crăciun și alegi accesoriile care se referă la această perioadă specială. Cu toate acestea, vă recomandăm să nu treceți de la o extremă la alta – aranjarea mesei de Crăciun ar trebui să reflecte simțul nostru al gustului și să se încadreze în estetica noastră. Acest lucru va face timpul petrecut alături de cei dragi la masă și mai plăcut.

Masa de Crăciun în practică: accesorii utile care merită să le ai la îndemână

Steaua din Betleem deasupra Nașterii Domnului cu Sfânta Familie pe masa festivă de Crăciun

Pe lângă luarea în considerare a problemelor de culoare, o etapă extrem de importantă a pregătirii mesei de Crăciun este strângerea de accesorii utile care ar trebui să apară printre vesela și vesela servite. Accesoriul obligatoriu menționat mai sus este o față de masă. În plus, aranjamentul mesei de Crăciun va fi completat cu servetele de loc, șervețele decorative și alearde de masă.

Pe masa de Crăciun nu poate lipsi vesela frumoasă. Vesela și tacâmurile sunt, prin urmare, un must-have absolut care merită îngrijit cu mult timp înainte.Finalizarea serviciului pentru fiecare oaspete vă va scuti de stres inutil, ceea ce nu este recomandat într-o perioadă atât de specială în familie.

Achiziționarea de vesela poate fi adaptată complet la ocazie, alegând un model caracteristic sau decor de farfurii și alte feluri de mâncare, sau alegând un set universal, elegant, care va fi folosit și pentru alte ocazii de-a lungul anului. Lângă farfurii ar trebui să existe pahare pentru băuturi, iar uneori la aranjament se adaugă și pahare de sticlă. Vă recomandăm să alegeți cele care se vor potrivi cu masa și aranjamentul creat pe aceasta.

Compoziția mesei de Crăciun va fi completată perfect de sfeșnice și sfeșnice așezate pe ele lumânări atmosferice. În afară de climă, ele intensifică și căldura și atmosfera de familie. O alternativă sunt lămpile LED din ce în ce mai populare și felinarele atractive.

Un plus care va fi cu siguranță apreciat de persoanele sentimentale este așezarea unui cadru pe masa de Crăciun cu fotografia unei persoane dragi care a lipsit de la masă anul acesta. Este o modalitate frumoasă de a arăta dragoste, respect, memorie și amintire față de cei trecuți în neființă.

Modalități moderne de a decora o masă de Crăciun – decorațiuni și ornamente

Pe lângă elementele clasice care alcătuiesc o masă de Crăciun, vă recomandăm să luați în considerare decorarea acesteia cu accesorii și decorațiuni fermecătoare care să pună în valoare atmosfera magică și unicitatea momentului. În centrul mesei, va arăta frumos un decor de Crăciun din crenguțe verzi încadrate cu accesorii precum conuri de pin, felii de fructe confiate, panglici și bulețe mici. Puteți plasa o lumânare în interiorul decorului și o puteți aprinde chiar înainte de a începe cina.

O vază cu crengi de brad, o stea a Betleemului, trandafiri sau alte flori care se potrivesc cu stilul ales și paleta de culori dominantă poate deveni și ea un plus atractiv pentru aranjamentul de masă de Crăciun.

În cele din urmă, dorim să subliniem că, conform cunoscutei proverbe „prea mult din orice, este nesănătos” atunci când decorați masa de Crăciun, ar trebui să folosiți bunul simț și moderație. Prea multe adaosuri și accesorii pot avea efectul opus față de cel dorit și pot distrage inutil atenția oaspeților.

Related posts

Aspecte generale ale unei instalații electrice

Adina Meyers

3 pași simpli pentru o atmosferă de toamnă cosy

Adina Meyers

3 cărți de citit care te pot ajuta să-ți organizezi casa

Adina Meyers