LifeStyle

Ce trebuie să știi despre implanturile dentare

Un zâmbet impecabil contribuie la consolidarea încrederii în sine, în timp ce o dantură cu probleme se poate transforma în scurt timp în generatorul principal de anxietate. De aceea, vizitele periodice la medicul stomatolog sunt obligatorii, acestea având rolul de a identifica de timpuriu anumite afecțiuni, precum și de a le remedia pe cele existente.

Odată cu trecerea anilor, tot mai multe persoane se pot confrunta cu pierderea dinților (edentația), însă această afecțiune nu mai este de foarte mult timp o problemă gravă. Medicina stomatologică modernă dispune de resurse excelente pentru înlocuirea dinților lipsă și caută în permanență noi metode de îmbunătățire a acestora.

Specialiștii Clinicii Trident răspund la cele mai frecvente întrebări legate de implantul dentar

În prezent, implantul dentar este cea mai populară opțiune pentru rezolvarea edentației. Mai mult, acesta reprezintă cea mai sigură, durabilă și estetică modalitate de înlocuire a unui dinte lipsă și de obținere a zâmbetului sănătos dorit.

Cu toate acestea, doar medicul stomatolog poate decide cine este eligibil pentru un implant dentar. Pentru a ști concret dacă este sau nu o opțiune viabilă pentru restaurarea zâmbetului, este esențială o vizită la o clinică specializată.

Spre exemplu, fumătorii au șanse mai reduse ca implantul dentar să se stabilizeze și să dureze cât este prevăzut de compania producătoare.

  1. Ce este implantul dentar?

Implantul dentar reprezintă cea mai avansată tehnologie stomatologică disponibilă în prezent, destinată înlocuirii unui dinte lipsă. Concret, implantul este o rădăcină artificială care se fixează la nivelul osului maxilarului și pe care se va construi ulterior un dinte artificial. Acesta poate înlocui absența oricărui dinte, fie că este vorba de o poziționare pe maxilar sau pe mandibulă.

Atributele de excepție ale implanturilor dentare constau în faptul că oferă stabilitate și sunt suficient de rezistente pentru înlocuirea molarilor. De asemenea, îndeplinesc cu succes exigențele estetice pentru lucrările efectuate în zona frontală.

2. Când este potrivit să se opteze pentru implanturi dentare?

În situația în care unul sau mai mulți dinți lipsesc, este esențial să se opteze pentru una dintre soluțiile existente: punți dentare, proteză dentară sau implanturi dentare.

Înlocuirea dinților lipsă nu vizează doar restaurarea estetică a zâmbetului, ci contribuie la igiena orală completă, protejând gingiile și restul danturii de alte afecțiuni specifice.

Deși pacienții au la dispoziție mai multe variante pentru soluționarea edentației, orice medic stomatolog va recomanda implantul dentar, datorită avantajelor oferite de către acesta pe termen scurt și pe termen lung:

  • Aspectul coroanei protetice pe implantului dentar este similar cu cel al unui dinte natural, îndeplinind astfel criteriul funcționalității concomitent cu funcția estetică;
  • este un produs realizat cu aparatură de ultimă generație, garantând stabilitate excelentă și rezistență îndelungată;
  • lucrările protetice ancorate pe implanturile dentare elimină neplăcerile generate de purtarea protezei mobile;
  • pacienții cu implanturi dentare pot mânca orice doresc, comparativ cu cei care au optat pentru lucrări protetice clasice.

         3. De ce este importantă înlocuirea dinților lipsă?

Pentru înțelegerea importanței unei danturi complete, nu este nevoie de cunoștințe avansate în domeniul stomatologiei. Chiar și atunci când dintele lipsă nu este din zona frontală, tot presupune și:

  • disconfort general și afectarea vorbirii;
  • dificultăți de masticație și afectarea digestiei;
  • migrarea și apariția interferențelor la nivelul dinților vecini;
  • deteriorarea osului adiacent, care va afecta intervențiile viitoare în vederea realizării unui implant.

         4. Cât costă un implant dentar?

Numărul celor care se întreabă „cât costă un implant dentar” nu este mic. Foarte multe clinici stomatologice din București, dar și din restul țării, nu oferă transparență în ceea ce privește costurile implicate de intervențiile și materialele necesare pentru realizarea unui implant dentar.

Clinica Trident procedează într-o manieră diferită. Prețurile implanturilor dentare sunt expuse pe site-ul companiei, acestea relevând costul propriu-zis al sistemului protetic tip implant dentar. Costurile totale mai includ și alte intervenții și proceduri necesare, precum adiția de os, care diferă de la un pacient la altul.

Pacienții trebuie să înțeleagă faptul că prețurile implanturilor dentare nu pot fi mici deoarece depind atât experiența medicului care efectuează intervenția, cât și aparatura utilizată și de firma producatoare a implantului.

 

Related posts

Chicco innoieste garderoba copiilor cu noua colectie toamna-iarna 2015/2016

Adina Meyers

Si animalul tau de companie are nevoie de confort

Adina Meyers

Încălzește sufletele celor dragi cu cadouri

Adina Meyers