Alegerea acoperișului pentru viitoarea locuință este o etapă deosebit de importantă, care necesită o doză foarte mare de atenție. Calitatea acestuia poate influența cu mult confortul proprietarilor și buna lor dispoziție, fiind necesar să răspundă perfect atât criteriilor ce țin de funcționalitate, cât și celor ce țin de estetică.

Un acoperiș de calitate va rezista cu brio intemperiilor, dar și probei timpului, își va păstra culoarea vreme îndelungată, va fi ușor de întreținut și de curățat și, deosebit de important, va evidenția frumusețea arhitecturii casei.

În ultimii ani atenția celor care caută să-și învelească locuința se îndreaptă tot mai mult asupra unui anumit tip de învelitoare, cel din țiglă metalică. Desigur, există și alte materiale potrivite (țigla ceramică, plăcile bituminoase, tabla fălțuită etc.), însă nici unul nu întrece în totalitate avantajele țiglei metalice.

Care sunt avantajele țiglei metalice?

Chiar dacă țigla metalică este un material apreciat pentru rezistența deosebită, nu înseamnă că toate tipurile existente pe piață sunt de aceeași calitate. Pentru a putea vorbi de adevăratele atuuri ale acestui material, este necesar ca mai întâi să menționăm faptul că trebuie să provină de la o firmă de renume, recunoscută pentru calitatea materiei prime pe care o utilizează.

De regulă, țigla metalică are următoarele mari avantaje:

  • Este durabilă – dat fiind faptul că este fabricată din oțel, aceasta are o durată de viață îndelungată, chiar și de 50 de ani. Desigur, pentru a atinge această vârstă este necesar ca, atât montajul țiglei metalice, cât și întreținerea ei, să fie realizate în mod corespunzător.
  • Este ușoară – greutatea materialului utilizat pentru învelirea unei locuințe are un impact major asupra structurii acesteia. Țigla metalică se remarcă printr-o greutate destul de mică, 3-5 kilograme pe metrul pătrat, putând fi astfel utilizată cu succes atât pentru învelirea locuințelor abia construite, cât și pentru învelirea celor a căror structură a fost creată cu ceva timp în urmă.
  • Este rezistentă – țigla metalică se bucură de o rezistență deosebită în fața intemperiilor, fiind ideală atât pentru casele amplasate în zone geografice cu climat rece, cât și pentru cele din zonele cu climat cald. Ea își păstrează intacte calitățile într-un interval de temperatură de la -50 de grade, la aproape +100 de grade Celsius.
  • Este versatilă – grație flexibilității oțelului, poate îmbrăca cu ușurință diverse forme, fiind ideală pentru multiple tipuri de acoperișuri. În plus, se găsește într-o gamă largă de culori, putându-se astfel integra cu ușurință în orice stil arhitectural.
  • Se montează ușor – montajul țiglei metalice se realizează rapid, majoritatea modelelor având chiar caracteristici anti-alunecare, pentru a ușura lucrul la înălțime. De asemenea, grație sistemelor de montare inteligente, îmbinările între plăci pot fi ascunse, împiedicând astfel apa să se infiltreze prin șuruburi.
  • Este ușor de întreținut – datorită materialului extrem de rezistent și a stratului superior de vopsea cu care acesta este dat, acoperișurile din țiglă metalică se pot întreține facil, necesitând costuri minime.
  • Are un preț accesibil – prețul țiglei metalice diferă de la un producător la altul și, de regulă, nu este foarte mic. Însă, spre deosebire de cel al altor tipuri de materiale pentru învelitori, cum ar fi cel al țiglei ceramice, este extrem de avantajos, iar investiția într-un acoperiș din țiglă metalică se va dovedi în timp cea mai bună.

Unde se găsește țiglă metalică de calitate?

Pe piața din România sunt nenumărate firme care produc și vând țiglă metalică, dar și alte tipuri de învelitori pentru acoperișuri și sisteme pluviale sau elemente de tinichigerie. Multe dintre acestea își desfășoară activitatea și în mediul online, facilitând cu mult procesul de cumpărare.

RoofArt este o companie cu vastă experiență în domeniu care, din anul 2001 și până în prezent, a reușit să-și construiască un bun nume pe piață și să devină locul preferat al celor care doresc soluții durabile pentru acoperișuri.

Compania investește în mod constant în liniile de producție și în utilajele profesionale, iar materia primă utilizată este furnizată de marele concern scandinav SSAB – renumit pentru oțelul nordic de înaltă calitate pe care îl produce.

Unul dintre produsele vedetă ale companiei brașovene RoofArt este țigla metalică Umbrella®. Aceasta se găsește atât în varianta clasică, cu lungimi ale panourilor de până la 4230 mm (echivalentul a 12 module), cât și în varianta cu prinderi ascunse, cu dimensiune standard de 755 mm (respectiv, cu 2 module). Aceasta din urmă se remarcă prin îmbinarea ascunsă a panourilor datorate poziționării șuruburilor de prindere în locuri ferite de acumulările de apă și ascunse de o simplă privire asupra acoperișului, fapt ce asigură un aspect plăcut și uniform, împiedicând în același timp scurgerile pluviale să strice în timp garniturile de la șuruburi.

De asemenea, RoofArt oferă servicii de consiliere și servicii de montaj țiglă metalică, astfel încât rezultatele finale să fie pe măsura așteptărilor clienților.

 

 

Related posts

Cum sa-ti faci un dressing in mansarda?

Adina Meyers

Ponturi pentru alegerea instalatiilor sanitare

Adina Meyers

Proiect de casă cu mansardă: suprafața utilă 130.56 mp

Adina Meyers