LifeStyle

„Maraton pe tocuri”

Idee:  Monica Davidescu

Proiectul „Maraton pe tocuri” se doreste a fi mai mult un cross, decât un maraton în adevaratul înțeles al cuvântului. Ideea lui a pornit din realitatea înconjurătoare.

De 3 ani, de când fetița noastră merge la școală, am observat un fenomen matinal. În fiecare dimineață, mămici ocupate cu viața profesională dar care dau importanță la fel de mare și vieții de familie, încearcă să împace în viteză cele două cariere. Și reusesc cu brio.

Se trezesc devreme, se îmbracă frumos, își pun tocuri (deseori acestea fac parte din uniforma de serviciu) și pleacă de acasă cu copilul de mâna pe care îl lasă la școală în alergare vioaie și apoi își continuă cursa până la serviciu. Cum în fața școlilor nu există suficiente locuri de parcare, iar mamicile își conduc copiii până la intrarea în școală, acestea sunt nevoite să parcheze pe straduțe laterale, de unde aleargă pe tocuri, cu copilul de mână si ghiozdanul pe umăr, uneori și cu umbrela în mână, pănâ la ușa școlii și apoi, tot în alergare înapoi la mașina, ca să poată ajunge în timp la serviciu.

 Copiii care au o familie sunt norocoși, pentru ei alearga cineva.

Ce se întâmplă cu copii care nu au familie? Copiii abandonați, copiii de la așezămintele sociale, copiii cu probleme de sănătate abandonați în spitale? Pentru ei cine aleargă?

Îmi doresc ca împreună să facem acest Maraton” pe tocuri, MARATOC la care să strângem bani pentru Fundația „Ajut un copil” și pentru Fundația „Nane” (descriere completă mai jos), dar și pentru o socializare de bună calitate, pentru distracție și  voie bună.

Alexandra Dobre director la Centrul de seniori Bucuresti si voluntary pentru Fundatia nane s-a implicat inca de la inceput in organizare. Alaturi de Centrul municipal de dialog, a obtinut spatiul de la Arena prin acordul Primariei Capitalei. Centrul ne ajuta si la completarea kiturilor cu tricouri, numere si alte lucruri interesante.

Evenimentul se va desfășura cu sprijinul Primăriei Capitalei, în data de 2 nov,  la Arena Nationala in bucla de  la  intrare, dimineața de la 10:00 la 13:00.

Program: 10.00 -11.00 strangerea donatiilor de la  cei care achizitioneaza kitul direct, predarea kiturilor si incalzirea, socializarea.

 11.15  primul start pentru cursa de 400 m.

 11.30  al doilea start pentru cursa de 800 m

12. 00 al treilea start pentru cursa de 1200 m cine mai rezista J

12 30. Gala de premiere . vor fi premiati simbolic cei care ajung pe locurile I, II si III

Pana acum ne-au fost promise partial premii  din partea CONDUR by alexandru, GUBAN, Sunshine studio nord, iar in kituri deja avem produse oferite de Innovation si Centrul de dialog.  Editura Litera ofera 200de carti tot pentru kit. Cabinetul stomatologic ProFiladent ofera consultatiisi tratamente gratuite copiilor cu problem din fundatia Nane. Asteptam inca ajutor din partea altor prieteni pentru completarea premiilor si kiturilor.

Au spus da din start proiectului si vor fi alaturi de noi marile sportive Elisabeta Lipă,  Maricica Puica si Violeta Beclea. Federatia Romana de Atletism ne este alaturi tot benevol  cu toata logistica liniei de start, traseului, liniei de sosire, cronometru, arbitrii. Avem si sprijinul voluntarilor de la Arena Nationala care vor urmarii participantii si buna desfasurare a curselor.

Cu bunăvoința femeilor (pe tocuri), aflate în diverse funcții de conducere , sper să putem obține sprijin material în produse pentru premiile I, II și III, de asemenea sper să obținem produse pentru kit-ul de participare, care trebuie să conțină un tricou cu logo-ul MARATOC „Maraton” pe tocuri, numărul de participare, autocolant, o apă și eventual un produs bio pentru energie sau un breloc cu moneda de intrare la supermarket.

Cei care vor dona sumele direct in conturile Fundatiilor , vor primi  kitul la intrare dupa numele primit in raportul tranzactiilor. Ceilalati vor face direct donatia la fata locului .

Am creat pagina de Facebook „Maraton” pe tocuri MARATOC (https://www.facebook.com/maratonpetocuri/ ), unde  comunicam toate datele: cont, condiții de participare, ținuta, costul kit-ului, cum se va obține acesta în dimineața evenimentului și unde ,vom anunta și participarea vedetelor care au spus „DA” proiectului (până acum, fără să se știe data și alte amănunte mi-au confirmat prezența mai multe actrițe și cântărețe binecunoscute la noi. Am de asemenea și acceptul câtorva bărbați din showbiz care, spre distracția celor prezenți, vor alerga pe tocuri pentru aceasta cauză). Toți vin benevol la Maraton și chiar își achiziționează kit-ul de participare.

Vom tine legatura cu ziare și reviste on-line pentru a promova evenimentul și, de asemenea, pentru aparitii live în diverse emisiuni  TV si radio (sper să obțin și acordul promovării constant in radio cu o saptamana inainte).

            Vom avea trei starturi diferite:

 • unul pentru cei înscriși în cursa de 400 metri
 • unul pentru 800 metri
 • și unul pentru 1200 metri.

În startul de 400 metri se permite și accesul copiilor să alerge alături de mame (cei mici nu vor purta tocuri ci încălțăminte normala, sport, așa cum merg la școală zilnic).

Plata kit-ului se va diferenția. Pentru un kit de adult se va plati suma de 100 lei iar pentru kit-ul de copil se va plati suma de 50 de lei.

Kit-ul va conține aceleași lucruri dar se presupune că un copil nu vine neînsoțit și  atunci cheltuiala familiei ar fi prea mare.

Apelam la serviciile voluntare ale unor contabili\casieri care să  încaseze bani pe loc celor care se vor înscrie direct în ziua evenimentului și, de asemenea, voluntari la împărțirea kit-urilor după listele organizate în avans, pentru cei care plătesc deja on-line.

Cei care achiziționează kit-ul on-line, trebuie să își lase numele complet în descrierea plății, astfel încât, la Start să poată fi organizate liste după alfabet, pentru a se evita îmbulzeala la predarea/preluarea kit-urilor.

Cei care își iau kit-ul, își îmbracă tricoul și intră în zona de încălzire. Cobo dance prin Andra Gheorghe (Cocuta) si Bogdana Boanta impreuna cu colegii lor vor face incalzire specifica, pe muzica.

Suntem in desfasurarea operatiunii atragere sponsori care să își desfășoare corturi de prezentare și care să  ajute cu achizitionarea apei , necesara la  kit, pentru tricourile imprimate, numar si  breloc si  sa suplimenteze fonduri în conturile celor două fundații, chiar dacă nu participă efectiv la alergare.

 La Maraton sunt invitați și tăticii, pe care îi îndemnăm tot prin pagina Facebook (https://www.facebook.com/maratonpetocuri/), cât și prin materialele on-line și video să își cumpere pantofi cu toc de la second hand, pentru distracția noastră, a tuturor, implicit a familiei lor si ii incurajam sa vina sa alerge pe tocuri ca sa inteleaga foarte bine starea de dimineata a sotiilor lor.

Strângem bani pentru cele două fundații, ajutăm copiii, ne distrăm și lansăm viitorul eveniment ,,Maraton’’ pe tocuri  MARATOC din primavară, pentru o nouă cauză umanitară ( copii, batrani, bolnavi). Încercăm să organizăm acest eveniment cu o frecvența bianuală, pentru diverse cauze

Ajut un Copil

www.ajutuncopil.ro

Ne-am gândit de multe ori “de ce?” și de fiecare dată am primit același răspuns: din dragoste pentru copii și din dorința de a le oferi un viitor mai luminos, cu reale șanse de dezvoltare armonioasă atât fizic, moral, cât și intelectual.

În acest sens, ne-am propus construirea Așezământului Social Cultural Sf. Mucenița Filofteia, cu program permanent, în Nefliu, oraș Măgurele, județul Ilfov.

Proiectul este unul de lungă durată, iar așezământul va fi căminul copiilor orfani cu vârste cuprinse inițial de la 3 la 6 ani, pe care îi vom crește și educa până la vârsta majoratului.

Pentru desfășurarea activităților și pentru atingerea scopului propus, echipa noastra va asigura copiilor condiții de cazare, hrană sănătoasă, îngrijire, susținere morală, educați și formare continuă, tot ce va fi nevoie pentru o creștere echilibrată până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Sperăm că o dată deveniți adulți, mlădițele „Ajut un copil” vor fi pregătite să ofere, la rândul lor, valoare comunităților socio – profesionale în care se vor integra, fie că va fi vorba de întemeierea propriilor familii, de locurile lor de muncă și de ce nu, de comunități cu activități de voluntariat.

Obiective

 • Finalizarea construcției Așezământului Social Cultural Sf. Mucenița Filofteia
 • Îngrijirea și educarea a 20 de copii orfani
 • Promovarea voluntariatului
 • Promovarea valorilor tradiționale creștine românești, în rândul copiilor și a tinerei generații
 • Dezvoltarea personală și promovarea unui stil de viață sănătos.

Fundația Nane pentru Copii cu Dizabilități

www.fundatianane.ro

Proiectul Nane s-a născut din dorința unei mame de a găsi o soluție viabilă și eficientă pentru problemele de incluziune socială ale copilului său și implicit ale cât mai multor copii și tineri cu dizabilități; de asemenea sperăm ca acest proiect să fie un sprijin moral și de specialitate prin asistența specifică oferită familiilor acestora.

Pentru copilul cu deficiență, situația este foarte dificilă, el confrontându-se cu numeroase probleme pe care nu le poate depăși sau compensa. Eșecul repetat devine astfel traumatizant, iar copilul, fără o satisfacție mobilizatoare, renunță ușor la eforturi și ajunge la comportamente deviante sau abandon școlar. Date fiind aceste realități, organizația noastră non-profit s-a constituit din dorința de a ușura acestor copii și tineri drumul în viață, de a asigura un cadru securizant, optim dezvoltării compensatorii a acelor laturi ale personalității lor care să faciliteze incluziunea socială.

Fundația Nane pentru Copii cu Dizabilități este o organizație umanitară, non-profit, fără scop propagandistic, iar acțiunile întreprinse de membrii săi sunt benevole, fără profit, de tip filantropic. Fundația Nane a fost înființată cu scopul de a oferi ajutor și asistență copiilor cu dizabilități și familiile acestora.

Conform Statutului de organizare și funcționare, obiectivele FUNDATIEI NANE urmăresc:

 • Îmbunătățirea calității vieții copiilor cu dizabilități
 • Asistență pentru familiile copiilor cu dizabilități
 • Sensibilizarea comunității cu privire la dificultatile copiilor cu cerințe speciale
 • Construirea „Centrului Nane” pentru copii cu dizabilități.

Related posts

Pot țânțarii să transmită coronavirusul? Ce au descoperit cercetătorii italieni

Adina Meyers

Premiera Artmark: licitatie dedicata starurilor cinematografiei romanesti, Cinema Memorabilia

Adina Meyers

Xella Ro lanseaza Multiestimatorul, un program pentru calcularea economiilor care se pot obtine prin termoizolarea cu placi minerale

Adina Meyers