LifeStyle

Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic international din Romania

Transylvania Horse Show, ajuns la a treia editie, este un eveniment de talie internationala, dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai, desfasurat intr-un peisaj idilic, in apropierea unuia dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Sighisoara.

Asadar, Transylvania Horse Show se desfasoara in satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighisoara), un loc recomandat de ghidul „Lonely Planet” ca fiind unul din primele locuri din lume unde sa calaresti ca turist si este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federatiei Ecvestre Romane si al Federatiei Ecvestre Internationale. Organizatorii evenimentului se bucura de sprijinul masiv al voluntarilor atat din tara precum si al celor din strainatate. Evenimentul gazduieste 3 tipuri de competitii, completate zilnic de o serie de demonstratii si evenimente adiacente destinate spectatorilor.

1.Campionatele Balcanice de Proba Completa (Balkan Eventing Championship), cel mai mare eveniment de marca pentru profesionisti din Balcani, de importanta continentala, la care s-au calificat concurenti din Romania, Turcia si Bulgaria, in urma probelor desfasurate weekend-ul trecut in Bulgaria, la Schumen. Campionatele Balcanice de Proba Completa sunt organizate anual, ultima editie desfasurandu-se in Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs vor fi: dresaj, obstacole si cross-country.

2.Concurs Complet International (CCI), la aceasta disciplina de Proba Completa concurentii profesionisti vor avea de infruntat 3 probe: dresaj, obstacole si cross-country. Concursul este organizat in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI).

3.Concurs International Universitar, “Cupa Natiunilor pentru Studenti” (“AIEC Student Riders Nation Cup – Romania 2013), este organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociatie de acest gen din lume. La aceasta sectiune participa studenti din toata lumea care vor concura la 2 probe: dresaj si sarituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul „Concursul anului” pentru editiile 2011 si 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers) .

Presedintele juriului, alcatuit din arbitri si oficiali din Irlanda, Austria, Irlanda, Polonia, Bulgaria, Marea Britanie si Romania,  este Gerd Kuest din Germania. Prezenta delegatului tehnic al Federatiei Ecvestre Internationale, Peter Fell din Irlanda, este garantia faptului ca evenimentul se va desfasura conform standardelor internationale.

Competitia se va intinde pe 3 zile. Ziua de concurs va incepe la ora 9:00 si se va inchide in jurul orei 17:30. Programul complet il gasiti aici: http://www.horseshow.ro/ro/program-general

Organizatorii Transylvania Horse Show 2013 ii invita sa petreaca un weekend de poveste in inima naturii atat pe cei pasionati de cai dar si pe cei care isi doresc sa cunoasca mai bine tainele calariei. Iata cateva variante de cazare in zona: http://www.horseshow.ro/ro/cazare

 

 

 

 

                                                                                           


Related posts

INSP: Persoanele care vin din Spania vor fi carantinate la domiciliu

Adina Meyers

Comanda-ti tortul aniversar pe whatsapp!

Adina Meyers

Maraton expozițional de construcții, mediu, energie, ambientări și amenajări peisagistice între 8 și 11 martie, la ROMEXPO

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe