LifeStyle

Ce remedii poți utiliza pentru obezitate

În România, prevalența obezității în rândul populației generale este de 21,9%2, cu cele mai ridicate procente de prevalență în segmentele de vârstă 40-59 ani (30,1%)2 și 60-79 de ani (41,6%)2. Pandemia de COVID-19 a evidențiat în plus riscurile mai mari care sunt asociate cu obezitatea.

Obezitatea este una dintre cele mai mari probleme de sănatate publică ale secolului, afectând calitatea vieții și sănătatea a unui procent însemnat de adulți, adolescenți și copii. 

Obezitatea este o boală cronică însoțită de multiple comorbidități, care a atins o frecvență alarmantă. În acest an, atât Comisia Europeană cât și Organizația Mondială a Sănătății au semnalat importanța deosebită a acestei boli. Datele statistice arată că 53%3 din populația europeană înregistrează probleme de control ponderal (obezitate, suprapondere). Și în România avem o situație similară, cu mai mult de unu din doi români având suprapondere sau obezitate, așa cum au relevat studiile PREDATORR și ORO. Prevenirea obezității și îngrijirea persoanelor cu obezitate devine astfel o sarcină prioritară a sistemelor de sănătate. S-a demonstrat că prin acțiuni bine organizate de îngrijire a persoanelor cu obezitate, prin scăderea în greutate și menținerea ei pe termen lung, comorbiditățile care o însoțesc se ameliorează

Prof. Dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

Opțiune terapeutică pentru managementul greutății pe termen lung, disponibilă pacienților români

Tratamentul Novo Nordisk cu administrare subcutanată stimulează sațietatea și scade pofta de mâncare. Disponibil pacienților din România pe bază de prescripţie medicală, tratamentul este indicat ca adjuvant la un regim alimentar hipocaloric şi o activitate fizică crescută, pentru scădere ponderală la pacienţi.

Related posts

Meniu de vara de la Tefal

Adina Meyers

5 caracteristici importante de căutat într-un sandwich maker

Adina Meyers

CREATIVITY BLUEPRINTS 5 da startul la inscrieri

Adina Meyers