Home

Ce este la modă în materie de parchet?

Tendintele in design interior se schimba usor de la an la an. Anul acesta, unele tendintele in materie de parchet au iesit mult in evidenta, fara a se inregistra schimbari majore fata de anii trecuti. Totusi, se remarca atentia sporita acordata detaliilor de catre producatori, iar consumatorii incep sa le observe si sa le aprecieze.

Unul dintre aceste tendinte se refera la preferinta pentru parchetul inchis la culoare care nu este doar clasic ci si foarte la moda. Nu exista alt parchet mai clasic decat cel din esente tari in nuante inchise, bogate. Acest tip de parchet este cu adevarat pus in valoare cand este complementat de mobilier, rafturi sau dulapuri in nuante deschise. Acest contrast evident creeaza senzatia de lux si face ca frumusetea parchetului sa iasa in evidenta in ansamblul camerei.

In cazul parchetului, trebuie avut in vedere faptul ca nuantele inchise fac ca spatiul interior sa para mai mic decat este in realitate. Asadar, daca ai de-a face cu un spatiu destul de limitat, gandeste-te de doua ori daca chiar vrei sa folosesti parchet de culoare inchisa. Insa daca este vorba de un spatiu deschis – poate un living sau o bucatarie deshisa spre sufragerie, atunci nu ai de ce sa iti faci griji.

Parchetul inchis la culoare este la mare cerere, insa la fel si cel deschis la culoare. Asta pentru ca este foarte versatil din punct de vedere practic, estetic si functional. Daca vrei sa alegi din gama variata de parchet deschis la culoare, iata cateva aspecte pe care sa le iei in considerare:

– se potriveste atat cu mobila si decoratiunile de culoare deschisa cat si inchisa

– daca vrei sa decorezi cu mobila si accesorii colorate in nuante deshise, parchetul va lumina spatiul interior

– parchetul deschis la culoare are impactul opus asupra spatiului: se potriveste spatiilor mici pe care le face sa para mai mari.

Am mentionat ca acesta este anul in care atentia revine asupra detaliilor, lucru materializat in preferinta pentru parchetul cu imperfectiuni sau zgarieturi realizate manual. Acest tip de parchet chiar lasa impresie buna caci acele zgarieturi sunt realizate manual si reprezinta o adevarata opera de arta cand sunt facute cu maiestrie.

Acesta este exact detaliul de care au nevoie proprietarii de case care vor sa-si evidentieze amenajarea interiorului. Parchetul cu imperfectiuni sau zgarieturi realizate manual arata scump, si oamenii adora lucrurile scumpe.

Daca nu este executata cu maiestrie, textura nu se simte prea confortabila la atingere si nici nu este potrivita pentru familiile cu copii. Discuta cu specialistii Delta Studio pentru a te ajuta sa gasesti parchetul cu textura cu adevarat exceptionala.

Cu titlu de noutate, parchetul gri a devenit foarte popular. Tonurile de gri sunt tot mai cautate si asta nu este o coincidenta: consumatorii cauta versatilitate in amenajarile interioare, ceea ce ii fac sa fie deschisi catre aceasta culoare neutra. Pe langa frumusete si eleganta, parchetul gri din lemn de esenta tare este o alegere practica deoarece merge foarte bine cu aproape orice paleta de culori.

Pentru proprietarii ce pun accent pe latura practica a produselor, parchetul cu finisaj mat este alegerea ideala. Acest parchet este foarte confortabil la atingere, iar suprafata lui este acoperita cu o pelicula ce acopera imperfectiunile cat si reflexiile de lumina ce se formeaza in zilele cu soare puternic.

Parchetul cu finisaj mat arata foarte modern, lustruit, iar culoarea va ramane constanta in timp (spre deosebire de parchetul lucios care se ingalbeneste usor de-a lungul anilor datorita peliculei lucioase transparente cu care este acoperit).

Pornind de la aceste tendinte in materie de parchet, afla de la specialistii Delta Studio cum te pot ajuta sa gasesti parchetul ce se potriveste casei tale si stilului tau de viata.

Related posts

Cum decorezi ingenios o cameră cu mobilier de lemn

Adina Meyers

Cea mai frumoasă plajă de pe litoralul românesc: are nisip fin, iar apa este verde-turcoaz ca în stațiunile exotice – FOTO

Adina Meyers

A XI-a ediție a turneului de golf Elis Pavaje

Adina Meyers