Amenajari Interioare Decor Home LifeStyle

Lucruri pe care este bine să le știi atunci când cumperi becuri

Achizitionarea unor becuri LED difera foarte mult de achizitionarea unor becuri incadescente. Acestea din urma contin un filament care produce lumina. In schimb, la becuri LED, este putin mai complicat sa faci o selectie. Culoarea lor vine de la un invelis de fosfor care se aplica in timpul fabricarii si produce umbre diferite de culoare.

De asemenea, atunci cand cumperi becuri LED trebuie sa te asiguri ca sunt fabricate corespunzator pentru a putea atinge maximul de eficienta. Tocmai de aceea este important sa te asiguri ca becurile achizitionate raspund unor criterii de selectie, astfel incat sa te bucuri de lumina lor eficienta pentru mult timp.

Becurile cu LED trebuie sa ofere o culoare minunata conform CRI (indexul de redare a culorilor)

Acest index de redare a culorilor se traduce prin abilitatea unei surse de lumina de a reproduce culoarea unui obiect pe care il lumineaza fara fluctuatii. Indexul de redare al culorilor sau CRI, are o scara de la 1 – 100 unde, valoarea de 100 este cel mai bun scor.

Pana in prezent cel mai mare index de redare a culorilor a fost inregistrat la becuri LED avand o valoare de 92.

Becurile LED trebuie sa produca o culoare consistenta

Inca o diferenta care se constata la becuri LED o constituie temperatura de culoare. In cazul unor modele de becuri LED de slaba calitate culoarea este atat de calitativa. De exemplu, daca doresti sa schimbi 10 becuri pe LED atunci este important ca toate cele 10 becuri sa aiba aceeasi culoare.

Drept urmare, niste becuri LED de calitate ajusteaza temperatura de culoare, astfel incat culoarea sa fie consistenta pe toata durata utilizarii.

Becurile LED directioneaza lumina acolo unde este necesar

Spre deosebire de becurile incandescente care emit lumina la 360o, in cazul becurilor cu LED, acestea au incorporate un mic circuit semiconductor care emite lumina intr-o singura directie. Producatorii de becuri LED pozitioneaza o lentila deasupra circuitului pentru a subtia sau mari lumina emisa.

Becurile LED vin cu o raza specifica de actiune si, pentru a face o achizitie cat mai inspirata atunci trebuie sa verifici raza de actiune a becului.

Durata de viata a becurilor LED

Acestea sunt garantate sa functioneze timp indelungat fara sa isi piarda din calitatea luminii. Pot sa functioneze pana la 50.000 de ore sau chiar mai mult. In plus, avantajul acestor becuri LED este acela ca pot sa functioneze fara sa degaje caldura asa cum se intampla in cazul altor tipuri de corpuri de iluminat. Un producator bun de becuri LED va incorpora o piesa metalica cu caneluri pentru a asigura racirea.

Reglarea intensitatii becurilor cu LED-uri

Nu toate tipurile de becuri LED au aceasta caracteristica, motiv pentru care trebuie sa te asiguri atunci cand achizitionezi ca este dimabil. Daca raspunsul este afirmativ, atunci trebuie sa te asiguri ce fel de variator foloseste. Unele tipuri de becuri LED pot sa fie dimabili cu un variator incandescent standard. Altele, au nevoie de un variator magnetic. Si, mai sunt si cele care necesita variatoare electronice.

Asigura-te ca vei cumpara de la persoane cu o vasta experienta in domeniu care te poate indruma sa alegi becuri LED care sunt potrivite pentru necesitatile tale.

Related posts

Cum folosim tapetul în amenajările interioare

Adina Meyers

Vești bune pentru bucureșteni! Continuă tratamentele de combatere a ţânţarilor

Adina Meyers

Alege semineurile pentru un plus de personalitate al casei tale

Adina Meyers