Home LifeStyle

Petrecerea de casă nouă. Cum să imortalizezi cele mai frumoase momente?

Te-ai mutat de curând în casa visurilor tale și organizezi un party pentru familie și prieteni. Ca să ai amintiri frumoase de la eveniment, îți prezentăm câteva sfaturi despre cum să realizezi fotografii reușite, cu detalii și atmosferă.

Realizează o listă cu locurile preferate din casă

Înainte de sosirea oaspeților, dă o tură de locuință să vezi dacă este totul în regulă și să stabilești care sunt cele mai interesante locuri pentru fotografii cu noua înfățișare a căminului tău.

Identifică zonele cu lumină naturală, spațiile puse în valoare de lampadare și veioze, cadrele ce combină interiorul și exteriorul casei (balcoane, verande, scări, terase ș.a.).

Dacă ai curte cu grădină, foișor, pergolă, fântână arteziană sau altă zonă de recreere în aer liber, plasează aceste elemente în centrul petrecerii, ca să creezi o atmosferă fresh.

Folosește blițul pentru fotografii de efect

Dacă organizezi un party pe timp de zi, de exemplu un picnic în grădină sau un grătar în curtea din spatele casei, alege cu grijă orele pentru ședința foto, ca să beneficiezi de cea mai bună lumină naturală.

Pentru o petrecere de seară, ai nevoie de lumini suplimentare, ca să realizezi fotografii reușite. Adaptează accesoriile foto pentru camere video compacte și alege modele cu sensibilitate mare la lumină, peste cea a unui senzor convențional, ca să ai imagini clare și expresive, în condiții de lumină scăzută.

Pozează din unghiuri inedite

Cele mai frumoase momente de la petrecerea de casă nouă merită niște încadrări pe măsură. Evită fotografiile banale și pozele de grup regizate, în care toată lumea stă nemișcată și este evident că așteaptă declanșatorul, ca să fie realizate imaginile standard pentru albumul de familie.

Ca să pui în valoare locuința și să surprinzi atmosfera de la party, alege unghiuri de fotografiere inedite: din balconul de la etaj, de pe acoperiș, din curte, prin peretele de sticlă al terasei, din colțurile camerelor, de la nivelul podelei ș.a. 

Fotografiază oaspeții în instantanee vesele

Este adevărat că motivul petrecerii îl reprezintă noua ta casă, dar protagoniștii evenimentului sunt oaspeții, așa că fotografiază-i în timpul dansului, când spun glume sau se distrează la jocuri de societate.

Astfel vei obține imaginii vii, cu personalitate, iar locuința va fi pusă în valoare prin prezența lor, care însuflețește camerele și dă strălucire decorurilor. Fiecare loc din casă va părea mai frumos și mai bine aranjat dacă apar în fotografie oameni, nu doar încăperi goale sau spații ca la expoziție.

Realizează poze cu accesorii de petrecere

Construiește o poveste în jurul petrecerii de casă nouă. Găsește o temă amuzantă, de exemplu un carnaval sau un party retro, și oferă-le oaspeților accesorii adecvate (măști, pene, pălării, coifuri de carton colorat etc.). Creează decoruri originale și folosește elementele de peisagistică existente în curte și grădină, ca să realizezi atmosfera pe care ți-o dorești.

Ghirlande de lumini, lămpi led solare, arcade de flori, un foc de tabără sau un ring de dans cu DJ live – toate acestea reprezintă elemente care te vor ajuta să faci poze memorabile la party-ul tău de casă nouă.

Related posts

Decathlon te ajută să vinzi articolele tale sportive vechi și să îți înnoiești echipamentul sportiv!

Adina Meyers

Reguli de igienă esențiale în restaurante și baruri

Adina Meyers

Pro Video a devenit partener oficial Sony Pictures Home Entertainment, in Romania

Adina Meyers