LifeStyle

5 ponturi pentru siguranța copilului pe trotinetă

Mersul pe trotinetă îl pregătește pe copil pentru o nouă etapă: aceea a plimbărilor cu bicicleta. El învață cu ajutorul unei trotinete pentru copii să își mențină echilibrul, să își controleze mișcările, să pună frâne, să întoarcă ușor… însă mare atenție la căderi!

Iată mai jos câteva ponturi despre care să îi vorbești copilului tău atunci când învață să meargă pe trotineta pentru copii și care să îl ajute să meargă în siguranță, fie că o face alături de tine, sau alături de prieteni.

 

1.Echiparea corespunzătoare

Pentru a se plimba pe trotinetă, copilul trebuie să-și protejeze încheieturile, capul, coatele și genunchii. Iată de ce va trebui să îi cumperi în afară de trotineta pentru copii adecvată vârstei sale, și căști, cotiere și genunchiere iar uneori chiar protecții pentru încheieturi.

O ofertă extrem de amplă de trotinete copii, pentru primele experiențe ale micuțului tău, la fel ca și echipament de protecție la un preț excelent găsești doar pe Mykitty.ro, magazinul online care te ajută să oferi copilului tău o copilărie activă și fericită.

Căștile trebuie să respecte standardele CE, iar dispozitivele de protecție pentru încheietura mâinii, cotierele și genunchierele să fie adaptate dimensiunilor copilului. Acest echipament trebuie să fie testat înainte de cumpărare și va fi nevoie ca tu să îi explici celui mic că nicio cască nu își va îndeplini rolul de protecție dacă nu va fi corect atașată.

 

2. Învață-l regulile de circulație pe drumuri

Micul tău participant la trafic va fi asimilat unui pieton, așadar va avea dreptul să circule doar pe trotuare, iar când traversează va trebui să o facă numai pe la trecerea de pietoni.

Desigur că la primele sale experiențe cu trotineta va fi mereu însoțit de părinți, însă pe măsură ce va înainta în vârstă își va dori independență, orientându-se mai degrabă către plimbări cu prietenii. Iar atunci va trebui să știe care sunt regulile esențiale de deplasare pe drumuri publice.

Acest scop va fi mult mai ușor de îndeplinit dacă îl vei învăța de mic care sunt regulile pe care trebuie să le respecte și mai ales dacă le respectați întotdeauna și îi atragi mereu atenția asupra lor. Amintește-ti că un copil învață cel mai rapid din ceea ce fac părinții săi, nu din ceea ce spun aceștia!

 

3. Viteză superioară pietonilor

Deși în trafic cel mic trebuie să se comporte ca un pieton și să se deplaseze pe spațiile destinate acestora întotdeauna, trebuie să îl faci să conștientizeze încă de la cele mai mici vârste că viteza sa va fi mai mare decât a unui pieton aflat pe același trotuar cu el. De aceea, el va trebui să-și adapteze viteza, astfel încât să nu-i surprindă pe alții și să se asigure că se poate opri în timp util dacă este necesar, astfel încât să evite accidentele.

 

4. Repetă-i instrucțiunile de siguranță

Atunci când iese cu trotineta, copilul nu ar trebui să meargă prea aproape de ieșirile clădirilor sau de mașinile parcate, pentru a nu fi lovit întâmplător de o mașină care iese din garaj sau de portiera unui autovehicul, sau de o ușă a unui bloc care se deschide pentru ca cineva să iasă din clădire.

 

5.Verifică regulat starea trotinetei

Va trebui să te uiți înainte de fiecare ieșire la axe, la starea rulmenților, la uzura frânelor… iar în caz că ai cel mai mic semn de întrebare, du trotineta la un specialist care te poate ajuta să oferi mereu cele mai bune condiții de siguranță copilului tău.

Related posts

Editura Nemira împreună cu lanțul de cafenele 5 To Go sărbătoresc Ziua Internațională a Cărții

Adina Meyers

Minivacanţa de Sfânta Maria 2020: Românii plătesc până la 200 lei pe noapte pentru cazare

Adina Meyers

VIN BUN – noul brand Bag In Box in portofoliul VINCON ROMANIA

Adina Meyers