LifeStyle

Rețetele uitate merită să fie reinterpretate

În termometre, mercurul a luat-o razna. În jos, din păcate… Dimineți reci, nopți și mai reci, zile mohorâte, cu vânt și ploi. Soarele neputincios stă pitit, și în zgârcenia lui ni se arată tot mai rar. Umblăm zgribuliți pe străzi, cu hainele strânse pe lângă corp, dorindu-ne să ajungem cât mai curând acasă, în căldura propriului cămin. Și să ne încălzim cu o farfurie aburindă de mâncare, ea însăși preludiul unei seri liniștite în familie. Cu aroma tihnei și inconfundabilul gust al preparatelor mamei sau bunicii. Gustul acela bogat și aromat, cu toată prospețimea legumelor mângâiate de soare în el și transformate în bază pentru mâncare: Vegeta Natur.

Din caietul îngălbenit al bunicii, plin de rețete acum uitate, scoatem una numai bună pentru vremea de afară: supa-cremă de dovleac. Pentru că – nu-i așa?! – toamna se numără… dovlecii. Legumă marginalizată și nu foarte consumată altfel decât în plăcinte, dovleacul se mai poate mândri numai cu statutul de principal decor al apropiatei sărbători de Halloween. Vegeta Natur – Adaos universal pentru mâncăruri îl reabilitează și îl aduce în farfurii, împreună cu cele nouă tipuri de legume din compoziția sa, pentru a îmbogăți masa și – de ce nu? – pentru a-i surprinde pe invitații petrecerii „de speriat” pe care, poate, o vei da.

Ai nevoie de: un kilogram de pulpă de dovleac, două cepe albe, 100 de grame de unt gras 82%, 150 ml de lapte dulce, o linguriță de nucșoară măcinată, ulei de floarea soarelui, piper alb măcinat și 3-4 lingurițe de Vegeta Natur – Adaos universal pentru mâncăruri.

Cum procedezi

Toacă ceapa mărunt și călește-o în ulei. Adaugă apoi dovleacul tăiat în bucăți potrivite, de mărimea unei cutii de chibrituri și untul. Călește-le în continuare, împreună, amestecând din când în când. Toarnă laptele și lasă să fiarbă la foc mic, înăbușit, sub capac, încă aproximativ 20 de minute.

Adaugă 2l apă fierbinte și cele 3-4 lingurițe Vegeta Natur – Adaos universal pentru măncăruri și mai lasă la fiert încă jumătate de oră. Când bucățile de dovleac sunt bine fierte, lasă supa puțin la răcit și apoi, cu ajutorul blenderului, transformă supa în supă-cremă. Desăvârșește preparatul cu sare (dacă mai este nevoie), piper alb și nucșoară. Servește supa-cremă fierbinte, cu o lingură zdravană de smântână și cu felii de pâine prăjită.

Chiar vrei să îți uimești de-a dreptul musafirii? Caută în piață dovleci mici, taie-le capac, scobește-i de miez până rămâne numai coaja și un strat foarte subțire de pulpă și servește supa direct în ei. Efectul este spectaculos!

Related posts

Piața de artă din România raportează 20% creștere în 2020

Adina Meyers

Tort vesel, in culori de sezon

Adina Meyers

Festivalul de filme drive-in ajunge pe litoral din acest weekend. Program complet

Adina Meyers