Amenajare bucatarie Amenajari Interioare

Ce corpuri de iluminat bucatarie sunt potrivite pentru spatiile moderne?

Vrei sa te bucuri de tot ce poate oferi designul modern de interior atunci cand gatesti preparatele culinare preferate sau iei masa impreuna cu familia, insa nu stii care sunt cele mai eficiente sau potrivite corpuri de iluminat bucatarie? Citeste cu atentie randurile de mai jos pentru a descoperi cum sa asiguri atat functionalitate, cat si confort vizual atunci cand alegi corpurile de iluminat bucatarie!

Daca bucataria cu care am crescut era acea incapere de dimensiuni restranse a carei usi era mereu inchisa ca sa nu intre mirosul de mancare in casa, spatiile de gatit moderne sunt chiar la polul opus. Multe bucatarii de astazi au deschidere catre living, iar rolul acestor spatii este atat practic, cat si estetic.

Astfel, foarte multe persoane folosesc bucataria pentru a servi cafeaua de dimineata, pentru a citi ziarul sau pentru a lucra pe laptop in zilele de home office. Evident, amenajarea bucatariei va fi mai dificila atunci cand ai in vedere toate aceste activitati, astfel incat va trebui sa asiguri functionalitate, confort si o atmosfera deosebita.

In multe cazuri, detaliile referitoare la iluminatul de interior sunt tratate cu superficialitate, insa daca vrei sa obtii siguranta si confort in desfasurarea tuturor activitatilor din bucatarie, va fi necesar sa acorzi categoriei de corpuri de iluminat bucatarie aceeasi atentie de care se bucura restul etapelor de amenajare (alegerea podelei, a mobilierului si a electrocasnicelor).

Astfel, in functie de caracteristicile spatiului si activitatile desfasurate in aceasta camera, in oferta de corpuri de iluminat bucatarie eOrion.ro vei descoperi solutiile ideale de iluminat. Iata cateva recomandari din partea specialistilor cu privire la corpurile de iluminat perfecte pentru o bucatarie moderna!

Crearea atmosferei potrivite

Prima decizie legata de iluminat pe care va trebui sa o faci in cadrul amenajarii este alegerea pozitiei corpurilor de iluminat bucatarie si determinarea tipurilor potrivite. Restul incaperilor au cateva zone “standard” in care pot fi amplasate corpurile de iluminat pentru a te bucura de un efect placut, insa fiecare bucatarie va prezenta necesitati aparte.

Pe deasupra, cele mai multe bucatarii vor exclude posibilitatea utilizarii corpurilor de iluminat mobile, precum veiozele si lampadarele, asadar plaja de solutii va fi limitata. Astfel, atmosfera si functionalitatea acestui spatiu deosebit vor ramane in sarcina corpurilor de iluminat de tavan si mobilier.

Tipuri de iluminat potrivite pentru bucataria moderna

Iluminatul ambiental si cel de lucru vor fi absolut obligatorii in acest spatiu multifunctional. Practic, bucataria moderna cuprinde foarte multe zone cu necesitati aparte. Astfel, lumina va trebui sa fie prezenta, in diferite intensitati si temperaturi de culoare, in zonele unde se prepara mancarea si se curata vesela si in zona de servire a mancarii.

In plus, suprafetele si detaliile bucatariilor moderne pot fi superbe daca sunt puse in valoare cu ajutorul corpurilor de iluminat bucatarie potrivite. Astfel, te vei bucura de un decor deosebit si de un ambient placut.

Iluminatul general

In functie de dimensiunile bucatariei tale, corpul sau corpurile de iluminat principale vor asigura iluminatul ambiental, iar acestea nu vor concentra fasciculul luminos intr-o directie anume, ci vor dispersa cat mai bine “razele” de lumina. In acest caz, corpurile de iluminat potrivite vor fi cele de tavan, care pot ilumina toata suprafata la aceeasi intensitate.

Trebuie sa stii ca activitatile care nu necesita atentie la detaliu, precum servirea mesei, se vor desfasura confortabil intr-un climat “calduros”, motiv pentru care corpurile de iluminat bucatarie pozitionate deasupra zonei de luat masa ar trebui sa fie dotate cu surse din spectrul cald de culoare. Acest tip de iluminat va presupune folosirea lustrelor, a suspensiilor, a spoturilor si a plafonierelor.

Iluminatul de serviciu

Lumina de lucru trebuie aleasa in functie de zona pe care o deserveste, iar in aceasta categorie se inscriu lumina oferita de hota (deasupra plitei), becurile care ofera claritate zonei de gatit si chiuvetei sau solutiile de iluminat incorporate in mobilier care lumineaza blatul de bucatarie.

Practic, spoturile incastrate in partea de jos a mobilierului suspendat sau banda LED pe care ai montat-o pentru iluminarea intregului blat de bucatarie vor fi dotate cu lumina rece, astfel incat sa poti distinge fiecare detaliu de textura si culoare al mancarii pe care o prepari.

 

 

Related posts

Cabana sanatoasa de la munte

Adina Meyers

10 idei îndrăznețe pentru copiii plictisiți

Adina Meyers

Cum alegem perdeaua si draperia?

Adina Meyers