Practic

Ce cantitate de rufe trebuie sa folosim in masina de spalat

Îți amintești prima dată când spălai „de mână”? Procesul poate fi intimidant, lăsându-vă nervos dacă urmează să vă pătați accidental toate hainele albe roz. Sau să faceți o eroare critică alegând o temperatură greșită.

Dar unele dintre detalii – cum ar fi cantitatea de detergent utilizat – pot fi, de asemenea, confuze. Și, după cum se dovedește, majoritatea dintre noi folosim probabil prea mult detergent pentru rufe de mult prea mult timp.

De ce folosim cantitatea gresita de detergent

Este o greșeală care se corelează direct cu tipul de detergent pe care îl utilizați, spune dr. Peter He, om de știință șef pentru Dirty Labs.

Indiferent de detergentul pe care îl utilizați, merită să aruncați o privire la instrucțiunile etichetei. Mai degrabă decât să-l observați în raport cu dimensiunea capacului.

O ceașcă de măsurare tipică pentru sticlele de detergent pentru rufe poate conține de aproape 10 ori cantitatea necesară.

Asigurați-vă că măsurați cât de mult detergent de rufe este necesar pentru fiecare încărcare. Pentru a vă asigura că nu utilizați mai mult decât este necesar. În majoritatea cazurilor, aveți nevoie de o lingură de detergent doar pentru o singură încărcare standard de rufe.

Avantajele sunt:

  • veți economisi bani pe detergent,
  • hainele dvs. vor fi mai curate (utilizarea prea multor detergenți vă poate acoperi defectele!)
  • veți limita cantitatea de poluanți pe care o introduceți în mediu.

Cu mulți detergenți pentru rufe, formula în sine poate conține substanțe chimice toxice sau poluante care pot pătrunde în sol sau în alimentarea cu apă. Unele dintre aceste substanțe chimice, cum ar fi 1,4-dioxan, sunt dificil de filtrat și se pot acumula pentru a contamina sursa de apă a unei comunități întregi.

În plus, unele substanțe chimice se descompun foarte încet. Ori nu se degradează deloc după ce au fost introduse în mediu. Astfel încât utilizarea mai mult decât aveți nevoie poate crește cantitatea acestor substanțe chimice care intră și rămân în mediu.

. De asemenea, puteți folosi detergent optimizat pentru apă rece sau puteți încerca să vă uscați îmbrăcămintea pentru a economisi energie, dar și pentru a vă asigura că îmbrăcămintea dvs. durează cât mai mult posibil.

 

Related posts

Cum poti folosi bicarbonatul de sodiu la rufe

Adina Meyers

Castelul Bethlen de la Arcalia, modernizat cu 12 milioane de lei bani europeni – FOTO

Adina Meyers

Cum oferi dormitorului tau un aer proaspat, fara o reamenajare completa si un buget mare

Adina Meyers