Practic

Cateva reguli pentru o amenajare reusita a unei locuinte

Fie ca suntem la inceput de drum sau am avansat deja destul de mult cu procesul de amenajare a locuintei noastre, exista cateva aspecte importante care este bine sa fie avute in vedere, astfel incat sa avem garantia ca rezultatul final este unul care sa ne impresioneze si pe noi, dar si pe toti cei care vor trece pragul casei noastre.

Primul lucru care trebuie mentionat este chiar una dintre regulile fundamentale ale designului interior, si anume decorarea armonioasa si unitara a locuintei. In acest fel ne vom putea bucura de o senzatie de calm si liniste de fiecare data cand intram in camera. Prin armonie ne referim la integrarea elementelor de decor astfel incat acestea sa se potriveasca cat mai bine si sa para totul un intreg, iar unitatea face referire la repetarea unor elemente particulare in cadrul designului.

In designul interior lumina joaca un rol foarte important, valoarea estetica a luminii fiind recunoscuta de majoritatea celor care lucreaza in acest domeniu. Putem sa ne folosim de lumina pentru a scoate in evidenta anumite zone ale casei, pentru a crea niste efecte decorative interesante, precum si pentru a corecta anumite „defecte” ale casei noastre. O incapere inundata de lumina naturala a soarelui va fi una care ne va umple de energie si ne va imbunatati starea de bine, respectiv ne va mari productivitatea (ideal daca esti genul de persoana care lucreaza de acasa).

Alegerea draperiilor si perdelelor pentru locuinta ta este de asemenea un pas important pe care trebuie sa il faci, deoarece ele pot face diferenta. Regula pe care o vei aplica aici este destul de simpla: perdelele e de preferat sa fie dintr-un material care sa lase lumina naturala a soarelui sa patrunda in interior, iar draperiile vor fi unele opace, astfel incat sa ne ofere si intuneric pe timpul noptii. De asemenea, daca avem o camera joasa o putem face sa para mai inalta prin simpla folosire a unor perdele lungi pe care sa le prindem cat mai aproape de tavan.

Corecta alegere a usilor si a paletei de culori care va predomina in locuinta ta sunt si ele niste lucruri care te vor ajuta sa iti amenajezi o locuinta superba. Daca vorbim de un apartament nu foarte spatios atunci noi recomandam alegerea unor usi de culoare alba, care sa fie capabila sa reflecte lumina. Tot aici o sa optam si pentru zugravirea peretilor in nuante cat mai deschise, din acelasi motiv: reflectand lumina incaperile vor parea mai mari decat in realitate.

Elementele de decor sunt si ele de dorit, mai ales ca putem, cu ajutorul lor, sa adaugam un plus de personalitate caminului nostru. Printre cele mai folosite elemente de decor sunt plantele. Acestea nu doar ca ne vor decora intr-un mod placut camerele si ne vor aduce mai aproape de natura, dar in acelasi timp sunt benefice pentru sanatatea noastra. Prezenta unor plante in locuinta noastra ne va ajuta sa respiram un aer mult mai curat, bogat in oxigen si lipsit de impuritati.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Related posts

Decor glamour pentru masa dintre ani

Adina Meyers

Transformarea balconului în bucătărie: 5 sfaturi utile

Adina Meyers

Stiai care este obiectul de mobilier plin de bacterii pe care il credeai curat? Iata cum sa-l igienizezi corect

Adina Meyers