Home LifeStyle Practic

Beneficiile uleiului esențial de eucalipt. Cum îl folosim în casă – Tips & tricks

Uleiul de eucalipt este un ulei esențial, obținut din frunzele și ramurile eucaliptului. Aproape 55 de kg material sunt necesare pentru obținerea unui kilogram de ulei. Proprietățile curative ale acestui ulei au fost descoperite de aborigeni, băștinașii din Australia, de unde este și copacul originar (Eucaliptus globulus). Ei utilizau acest ulei că un remediu pentru problemele de piele și pentru febră.

Ne bazăm pe acest produs pentru a trata răcelile și alte indispoziții respiratorii. Principala substanță activă a uleiului de eucalipt este eucalyptolul, care are proprietăți antibacteriene și dezinfectante.

Uleiul de eucalipt are efecte benefice în:

  • Îngrijirea pielii: arsuri, bășici, tăieturi, herpes, înțepături de insecte, paraziți, infecții ale pielii
  • Circulație, mușchi și articulații: dureri musculare, circulație deficitară, reumatism
  • Sistemul respirator: astm, bronșită, guturai, sinuzită, infecții în gât
  • Sistemul genito-urinar: cistite, leucoree
  • Sistemul imunitar: răceli, gripă, pojar
  • Sistemul nervos: debilitate, migrene, nevralgii, combate epuizarea și favorizează concentrarea
  • Alimentație: funcționează că diuretic
  • Sănătate generală: reduce glicemia

Ulei de eucalipt în casă

Uleiul de eucalipt este, de asemenea, un bun remediu pentru reducerea bacteriilor din aer și a omori germenii din aer.

Puteți folosi ulei de eucalipt în bucătărie dacă puneți câteva picături de ulei de eucalipt într-un recipient mic cu apa care se introduce în cuptor, pentru a împiedică mirosul de pește să se răspândeasca în casă.

Dezinfectarea hainelor

Este o soluție naturale care îți permite să dezinfectezi eficient orice tip de îmbrăcăminte. Pe lângă efectele antibacteriene oferă și un miros plăcut și persistent, putând fi folosit atât în apă caldă, cât și în apă rece. Poate fi picurat în spațiul destinat balsamului de rufe, dacă speli la mașina de spălat, sau se poate prepara o soluție în care se înmoaie lenjeria de pat: apă caldă în care ai pus douăzeci de picături de ulei esențial de eucalipt.

Spray pentru îndepărtarea prafului

Renunțați la detergenții și soluțiile scumpe de curățat mobilă. Este suficient să creați un spray 100% natural pe bază de uleiuri esențiale și casa dumneavoastră va străluci estetic și olfactiv.

Duș cu eucalipt

Eucaliptul are proprietăți incredibile pentru sistemul respirator (desfundă nasul și gâtul, revitalitează). Prindeți un mănunchi de crenguțe de eucalipt de partea superioară a dușului. Când veți da drumul la apă, veți simți pur și simplu cum baia se inundă într-o aromă proaspătă și tonică.

Ulei de eucalipt pentru frumusețe

Câteva picături de ulei de eucalipt adăugate în uleiul de masaj vor induce o stare de bine, stimulând atât mintea, cât și corpul.

Folosiți ulei de eucalipt în tratamentele de înfrumusețare, adăugându-l și în sauna pentru detoxifierea corpului.

Denumit și menta de Sydney, uleiul de eucalip se aseamănă cu uleiul de mentă prin proprietățile de calmare și prin eficienta antibacterială. Folosit că tratament pentru mătreață, zece picături de ulei de eucalipt adăugate șamponului vă vor scapă de problemele scalpului atât de neplăcute.

Related posts

In luna martie, Deichmann iti asaza glamour-ul si seductia la picioare!

Adina Meyers

BIFE-SIM 2016 promite o incursiune in lumea mobilierului lucrat cu rafinament si bun-gust!

Adina Meyers

ROWENTA continuă tradiția frumuseții: ELITE MODEL LOOK ROMÂNIA 2016 și-a ales câștigătorii!

Adina Meyers