Casele imbracate in caramida clincher atrag privirile prin aspectul lor deosebit de elegant si modern. La prima vedere, o caramida normala, caramida clincher este extrem de subtire, fapt care o face usor de aplicat pe fatade.

Caramida clincher de cea mai buna calitate este un finisaj care se obtine in urma unui proces de productie complicat si de lunga durata. Clincherul superior rezulta prin topirea la peste 1200 grade C, timp de 32 de ore, a unor argile imbogatite cu portelan si samota. Acest procedeu conduce la obtinerea unei paste omogene, turnata in diverse forme. Ciclul complet de productie dureaza 3-4 zile si este nevoie de o tehnologie performanta, motiv pentru care producatorii de top din acest segment sunt extrem de putini. Caramida clincher de calitate superioara se deosebeste de restul materialelor de acelasi gen prin faptul ca prin ciocnirea a doua bucati rezulta un sunet metalic, de unde deriva si numele de „clincher”.

Caramida este disponibila intr-o gama variata de culori, fiind folosita indeosebi pentru decorarea fatadelor. Pentru coloane, pereti semicirculari si pereti cu arcada puteti folosi caramida aparenta care se aseamana foarte mult cu cea clincher numai ca, in plus, este si flexibila.

Ambele tipuri de caramida, concepute pentru exterior, se aplica extrem de usor, prin presare pe un strat de grund, armat cu fibre, acest material fiind foarte rezistent in timp, la temperaturi scazute si la umezeala.

Ca orice finisaj de calitate, costurile pentru acest tip de caramida sunt destul de ridicate. Insa daca v-ati propus sa renovati fatada folosind caramida clincher, aveti intotdeauna la indemana solutia unui produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: Initial, economisesti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doresti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii si prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiezi si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani sau mai mult suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisesti lunar 375 lei, acumulezi echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani vei avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu iti ajung si proiectul e mai amplu, poti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

 

Related posts

De ce să cumperi, de unde şi cât costă un purificator SHARP Plasmacluster

Adina Meyers

Proiect de casă în stil minimalist: costuri mici şi confort ridicat

Adina Meyers

Solutii pentru toate sarpantele

Adina Meyers