Amenajari Interioare Home LifeStyle

Stilul japonez, design aproape de natură – FOTO

Caracteristica esențială a stilului japonez este simplitatea, iar accentul este pus pe utilizarea unui minim de elemente în crearea unor compoziții unitare.

Stilul japonez emană o stare zen, care se face utilizând numai materiale naturale, obiecte decorative minimaliste, de la mese joase, la paturi dintr-o singură bucată de lemn. Mobila şi accesoriile au linii simple şi sunt cât mai joase posibil.

Pentru o casă care să emane pace şi serenitate nu trebuie să uiţi de plante, cum ar fi bonsaiul care merită toată atenţia în stilul japonez.

Culorile pământului: maro, negru, verde, gri. Mobilierul masiv este în culori neutre, din materiale naturale – lemn lucios, wenge, iar obiectele decorative mici vin în culori precum verde şi roşu pentru a accentua o încăpere.

Accesorii: preşuri Tatami, cuvertură, cabinete în stilul Tansu şi paravane Shoji. Paravanele semi-transparente fusuma sau shoji sunt alegerea cea mai potrivită pentru împărțirea unei încăperi sau pentru a ține loc de uși.

Spațiul trebuie folosit la capacitate maximă mai ales dacă este un apartament mic. De exemplu, un cufăr poate fi folosit ca dulap, dar şi ca bancă sau masă.

Related posts

„Evadare in culori”, un proiect de amenajare semnat Gavia Concept

Adina Meyers

Soul dining – un nou concept lansat de restaurantul Cézanne by Cezar Munteanu

Adina Meyers

Stilul eclectic transpus într-o amenajare caldă şi elegantă

Adina Meyers