Amenajari Interioare

Scapa de aglomeratia de cabluri si aparate din casa. Afla cum sa integrezi discret tehnologia in locuinta ta

Progresul tehnologiei ne-a adus o sumedenie de aparate si gadgeturi care ne fac viata mai usoara si mai confortabila. Nu doar atat, dar multe dintre ele au un design placut si pot chiar sa imbunatateasca aspectul casei noastre. Insa toate au nevoie de cabluri de alimentare, care nu se potrivesc asa de bine in decor. Noi iti vom arata cum sa scapi de toate firele si cablurile suparatoare, fara sa fii nevoit sa renovezi.

 

Bucatarie

 

Numărul de electrocasnice din bucatarie creste de la an la an. Acest lucru poate deveni o problema, pentru ca spatiul din bucatarie este limitat. Aglomeratia de cabluri si electrocasnice pot da bucatariei tale un aspect foarte inestetic. Ca sa poti ascunde eficient electrocasnicele mari precum aragazul, cuptorul cu microunde sau cuptorul electric, una dintre solutii e mobila bucatarie la comanda. Electrocasnicele mari, precum frigider, cuptor sau masina de spalat, pot fi incorporate direct in mobilier.

 

Electrocasnicele mai mici, precum cuptorul cu microunde sau toasterul, pot fi integrate usor in dulapuri, unde vei avea acces rapid la ele. De asemenea, poti folosi rafturi extensibile care te ajuta sa stochezi aparatele usor si care pot actiona si ca suport, atunci cand vrei sa le folosesti. In acest fel, vei imbunatati aspectul bucatariei tale si vei economisi mult spatiu, care va putea fi folosit asa cum trebuie: pentru gatit.

 

Sufragerie

 

Televizorul, aerul conditionat, routerul si orice alt aparat ai avea in sufragerie vine la pachet si cu cabluri. Cu cat ai mai multe aparate, cu atat vei avea mai multe cabluri. Nu doar ca vei vedea manunchiuri inestetice de fire in toate colturile, dar te vei impiedica toata ziua de cablurile si firele expuse.

 

Conform Huffington Post, cea mai buna metoda este sa ascunzi firele in spatele mobilierului si sa le strangi la un loc folosind sigilii sau cleme. De asemenea, pentru cablurile mai groase poti folosi canale de cablu care sa le ascunda si care se camufleaza foarte usor la baza peretilor. Daca vrei sa le ascunzi si pe acestea, le poti vopsi in culoarea camerei si vor deveni o parte din perete.

 

Fiecare aparat din sufrageria ta sta pe o piesa de mobilier; te poti folosi de asta. Partea din spate a mobilierului este cea mai buna zona unde poti ascunde cablurile inestetice. Spre exemplu, in loc sa lasi cablul de la televizor expus, il poti ascunde de-a lungul marginii din spate si a piciorului comodei. In cazul computerului, te poti folosi de partea din spate a biroului, unde poti chiar agata un prelungitor, ascunzându-l, astfel, si pe acesta.

 

Dormitor

 

In dormitor nu avem la fel de multe aparate ca in bucatarie sau in sufragerie, dar asta nu inseamna ca aici scapam de cablurile expuse. Lampile, televizorul sau aerul conditionat au toate fire sau cabluri care pot fi foarte suparatoare, in special intr-o camera mai mica, cum e dormitorul. Ca si la sufragerie, le poti rezolva pe toate acestea cu cateva canale de cabluri si cu niste cleme bine pozitionate in spatele mobilierului.

 

Incarcatoarele de la telefon, tableta, bateria externa sau e-book reader-ul stau de regula in dormitor. Firele acestora nu sunt doar o priveliste neplacuta, ele pot fi chiar suparatoare, pentru ca trebuie sa te ridici din pat de fiecare data cand vrei sa bagi un incarcator in priza. Din fericire, poti rezolva foarte usor aceasta problema.

 

Tot ce trebuie sa faci este sa golesti un sertar din noptiera si sa asezi un prelungitor inauntru. Astfel, poti ascunde foarte usor toate firele de la incarcatoare si vei avea si telefonul aproape de pat.

 

 

Sursă foto: Unsplash

 

Related posts

Dormitorul, oaza ta de liniște: trucuri și idei

Adina Meyers

Criterii importante de alegere pentru o centrală termică

Adina Meyers

Cum sa iti alegi tapetul

Adina Meyers