LifeStyle

Cat de des ar trebui sa va curatati electrocasnicele

V-ati gandit vreodata la aparatele pe care le folositi aproape in fiecare zi? Sigur, observi daca nu functioneaza sau miros foarte rau.

Curatate in mod regulat pentru a elimina bacteriile si murdaria electrocasnicele pot functiona mai bine si pot avea o viata indelungata.

Curatati frigiderul la fiecare 3 luni

Faceti curatarea frigiderului mai usoara stergand scurgerile si manerele zilnic cu servetele dezinfectante.

O data pe saptamana, acordati cateva minute pentru a verifica alimentele care trebuie aruncate pentru a preveni aparitia mucegaiului.

Goliti frigiderul complet de alimente la fiecare trei luni pentru o curatare temeinica.

Amestecati o lingurita de detergent lichid de spalat vase si un litru de apa fierbinte. Folositi un burete curat sau o carpa din microfibra pentru a sterge interiorul, acordand atentie suplimentara oricaror scurgeri. Stergeti apoi suprafetele cu o carpa uscata curata.

Spalati rafturile si cosurile cu aceeasi solutie. Clatiti bine si uscati complet inainte de a le pune la loc in frigider. Impreuna cu mancarea, adaugati o noua cutie deschisa cu bicarbonat de sodiu pentru a ajuta la absorbtia mirosurilor.

Curatati masina de spalat vase o data pe luna

Curatati masina de spalat vase cu otet si bicarbonat de sodiu o data pe luna pentru a mentine functionarea buna. Cu  masina de spalat vase goala, scoateti raftul inferior si verificati filtrul de scurgere si dozatorul de detergent pentru a nu gasi resturi.

Curatati filtrul cu o perie cu par moale. Umpleti un vas de sticla cu o cana de otet alb distilat si puneti-l pe raftul superior. Rulati un ciclu de spalare cu apa fierbinte, dar sariti peste ciclul de uscare. Deschideti masina de spalat vase si presarati intr-o ceasca de bicarbonat de sodiu de-a lungul podelei masinii de spalat vase. Rulati un alt ciclu scurt cu apa calda.

Interiorul masinii de spalat vase este acum lipsit de grasimi si mirosuri.

Scurgerea chiuvetei trebuie curatata o data pe saptamana

Acest lucru va ajuta sa tineti la distanta mirosurile neplacute. Oricat de mult evitam scurgerea alimentelor sau a resturilor in chiuveta acestea se intampla inevitabil. Pentru a debloca si curata scurgerile puteti folosi micro-bile pe baza de soda. Ele au rolul de a desfunda si  actioneaza in special asupra materiilor organice, depunerilor de sapun, grasime, par.

Curatati sezonier cuptorul

La fel ca in cazul firgiderului, puteti curata cuptorul cu apa fierbinte si detergent de vase.

Nu folositi niciodata produse de curatare dure sau epuratoare de metale care pot deteriora finisajul. O spatula din plastic functioneaza cel mai bine pentru a indeparta alimentele intarite.

Cuptoarele trebuie curatate sezonier. Cel mai bun moment pentru curatare este dupa un maraton mare de gatit dupa sarbatori, nu inainte!

Rutina lunara pentru o masina de spalat curate

Saibele cu incarcare frontala au adesea o problema cu mirosurile de mucegai. Saibele cu incarcare superioara trebuie curatate lunar pentru a indeparta reziduurile de detergent care colecteaza bacteriile. Din fericire, este o treaba simpla. Adaugati un litru de inalbitor de clor in masina de spalat goala si rulati un ciclu de spalare cu apa fierbinte si un ciclu de clatire suplimentar.

Related posts

Aspiratorul Electrolux Ergorapido 2 in 1: un cadou inspirat de Craciun

Adina Meyers

Chic Ville lanseaza colectia de toamna

Adina Meyers

Porumbul dulce este ingredientul secret Electrolux al lunii august

Adina Meyers