Solutii Constructive

Cat costa sa-ti faci o casa de vacanta?

Construirea unei case de vacanta este ceva la care fiecare dintre noi ne-am gandit la un moment dat. Evident ca prima intrebare care apare este „cat ne costa sa facem o casa de vacanta?” Ei bine, raspunsul nu va fi niciodata unul foarte simplu de dat pentru ca sunt multi factori care influenteaza costurile ce trebuie luati in considerare si suma totala va depinde exclusiv de felul in care ne dorim sa arate la final casa noastra de vacanta.

Pretul proiectului de casa difera in functie de tipul de casa dorit, de suprafata acesteia, de documentatia necesara, de tipul de materiale dorite si, evident, de toate functionalitatile si facilitatile ce urmeaza sa fie integrate in tipul de casa dorit de dumneavostra. In mod normal, proiectarea completa include proiecte de arhitectura, structura si instalatii, detalii tehnice si cantitati de materiale. AIA Proiect, spre exemplu, este una dintre dintre companiile specializate pe acest tip de servicii care ofera atat proiecte noi de casa de tip standard, cat si proiecte de casa personalizate. In primul caz, costul pleaca de la de la 3,9 euro/mp, in timp ce la proiectele de casa personalizate se porneste de la 9,9 euro/mp. Daca vorbim despre amenajari si reamenajari, costul incepe de la de la 5,6 euro/mp.

Daca discutam strict pe tipuri de proiecte de casa, si pretul acestora fi diferit in functie de tipologia lor. Dezvoltarea temei pentru un proiect de casa de vacanta din lemn poate costa de la 900 de lei, daca vorbim despre o casa de lemn cu etaj simpla P+1 si contine planurile ne-detaliate de arhitectura: fiecare nivel, fatade si sectiuni. Evident, se ofera garantia ca obtine autorizatie de construire. Dezvoltarea temei pentru un proiect de casa de vacanta din lemn cu etaj si mansarda P+1+M va costa aproximativ 2.600 de lei.

In acelasi timp, in categoria proiectelor de casa de vacanta la munte putem vorbi despre o casa de vacanta cu parter, cu linii simple, deschise, si spatii moderne, al carei tema de proiect poate costa 1.200 de lei. Pentru un proiect de casa de vacanta la mare, alegerea poate fi o varianta de casa de dimensiune mica, ideala pentru o familie de 3 -4 persoane, cu un cost per proiect de aproximativ 1.600 lei.

Trebuie retinut faptul ca plecand de la oricare dintre aceste proiecte de casa se poate detalia si completa, in functie de rorintele fiecaruia de a personaliza sau de face casa asa cum si-o doreste. Nu uitati ca in fiecare dintre cazuri trebuie luate in considerare avantajele si dezavantajele oferite de zona si pozitionare, precum si durata folosirii acelei case de vacanta.Daca doriti un proiect de casa, etapele de realizare ale acestuia sunt urmatoarele:

– consultari initiale despre cum va doriti sa arate si care sunt aspiratiile dvs. legate de casa de vacanta la care v-ati gandit. Aceasta discutie include detalii despre functionalitati, aplasament, buget, stil de viata etc.

– definitivarea si verificarea proiectului de casa. Dupa ce tot ceea ce tine de elementele proiectului de casa stabilit a fost realizat, va sunt prezentate documentele preliminare. Veti avea posibilitatea sa analizati totul impreuna cu specialistii si sa verificati ca este exact ceea ce va doriti. La final ar trebui sa stabiliti cu exactitate proiectul de casa dorit.

– documentatia de autorizare si constructie. Dupa ce totul a fost stabilit si lamurit, veti primi proiectul de casa pentru autorizare si in functie de cerintele dvs, proiectul necesar construii. Acesta va include arhitectura, structura si instalatiile. AIA Proiect furnizeaza si recomandari generale sau particulare pentru obtinerii autorizatiei si construirii, avand si disponibilitatea de a oferi suportul pentru obtinerea autorizatiei de construire si chiar consiliere pe toata durata executiei.

In concluzie, un proiect de casa poate fi obtinut destul de rapid si usor, respectand toate cerintele pe care vi le doriti, iar pretul proiectului de casa difera de toate aceste dorinte ale clientului. Ceea ce este important de stiut este ca totul poate fi personalizat si modificat, iar obtinerea autorizatiilor de constructie nu ar trebui sa reprezinte o problema.

Related posts

O casă cu vedere montană

Adina Meyers

4 motive pentru care sa alegi un semineu pe colt

Adina Meyers

Familia Marinescu a ales soluţia vatei minerale bazaltice de la Isover pentru izolaţia noii case

Adina Meyers