Iarna se apropie cu pasi repezi si tu trebuie sa cureti zapada din curte, de pe alei sau de pe caile de acces, dar nu ai timpul necesar sa faci acest lucru cu lopata. Cea mai buna alternativa pentru a-ti usura munca si pentru a scurta timpul necesar curatarii zapezii este o freza de zapada. Daca locuiesti la casa si ai o curte mica, sau stai la bloc si trebuie sa indepartezi zapada de pe alei sau caile de acces, o freza electrica este perfecta pentru tine.

De ce freza electrica de zapada?

Desigur, poti alege si un astfel de utilaj pe benzina, dar cele electrice se potrivesc mult mai bine curtilor. Aici poti vedea o comparatie intre cele doua tipuri de freze, cu avantaje si dezavantaje.

De regula, freza electrica este compacta, usor de manevrat si usor de intretinut. Se descurca excelent cu un volum mai mic de zapada si sunt proiectate in asa fel incat cu un minimum de efort sa maximizeze rezultatul, acela fiind indepartarea zapezii rapid si eficient.

Printre avantajele de care dispun aceste utilaje se numara urmatoarele:

– sunt silentioase – perfecte pentru zone rezidentiale unde trebuie pastrata linistea

– au pornire usoara – prin apasarea unui singur buton

– sunt usor de intretinut si usor de depozitat

– au un cost redus – atat ca achizitie, cat si ca intretinere

– sunt eco-friendly – fiind electrice, nu polueaza mediul inconjurator

Exista si o lista scurta de dezavantaje:

– raza de actiune scurta – din cauza cablului de alimentare

– volumul mare de zapada – poate fi o problema, aceste freze descurcandu-se doar cu un volum mic de zapada

– poate fi periculos daca ajunge cablul sub freza

Pentru a fi in siguranta cand lucrezi cu o astfel de freza, trebuie sa iei in considerare urmatoarele lucruri:

– In cazul in care freza se blocheaza cu zapada asigura-te ca motorul este oprit si foloseste uneltele oferite de distribuitor pentru a indeparta zapada.

– Pentru alimentare foloseste o priza din exteriorul locuintei care beneficeaza de impamantare.

– Freza de zapada are parti care se misca pentru a arunca zapada, asa ca ai grija sa nu porti fulare, esarfe sau orice fel de haine care ar putea sa se prinda in acele parti ale frezei.

Sfaturi de achizitie

Daca trebuie sa cureti un volum mic de zapada din spatii mici precum alei, curti sau cai de acces, vrei sa o faci intr-un mod rapid si eficient si nu ai timp sa faci aceasta treaba cu ajutorul unei lopeti, atunci poti sa o faci cu o freza de zapada electrica.

Puterea de care dispun aceste utilaje variaza in functie de dimensiunea lor. Cele mai mici au o putere de pana la 12 Amperi, in timp ce modelele mai mari pot ajunge pana la o putere de 40 de volti. Pentru modelele mai mici, inaltimea de lucru poate ajunge pana la 15 cm iar latimea de lucru pana la 32 cm. Pentru modelele mai mari, inaltimea de lucru ajunge pana la 20 cm iar latimea de lucru poate ajunge pana la 45 cm.

Avand in vedere faptul ca iarna este dupa colt si asteapta momentul oportun sa isi faca simtita prezenta, nu trebuie sa fim luati prin suprindere cand aceasta va sosi. Daca stii ca in zona in care locuiesti o sa ninga dar tu nu ai timpul necesar sa cureti ninsoarea cu lopata, ia decizia sa achizitionezi o freza de zapada electrica potrivita pentru nevoile tale. Indiferent daca trebuie sa cureti o curte, o alee sau o cale de acces si indiferent daca stai la casa sau la bloc, o freza de zapada de nadejde este un aliat puternic impotriva zapezii.

 

 

 

Related posts

O curte „fericita” iarna este o curte pavata!

Adina Meyers

AMENAJEAZA INSPIRAT CU SEMMELROCK

Adina Meyers

De ce este important sa verifici instalatia termica atunci cand te muti in casa noua

Adina Meyers