Amenajari case Amenajari Interioare

Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Intr-un oras cochet cum este Bistrita am gasit o casa care ne-a atras imediat prin pozitionarea sa – in mijlocul unei proprietati de dimensiuni generoase, in varful unei pante, avand o priveliste unica, specifica unei case de vacanta.

Povestea acestei case a inceput in urma cu mai bine de 10 ani, atunci cand proprietarii obisnuiau sa vina in acea zona a orasului in vizita la rude. “Era un teren liber si de vanzare si, timp de doi ani, de fiecare data cand treceam pe aici ma opream si ma gandeam daca sa il cumpar sau nu”, isi aminteste zambind proprietarul, care intr-un tarziu s-a decis ca acesta este locul cel mai potrivit pentru a pune piatra de temelie a casei pe care a visat-o dintotdeauna. Resedinta este situata intr-un cartier rezidential al Bistritei, intr-o zona in continua expansiune, unde loturile au suprafete foarte mari pentru un oras resedinta de judet si unde au fost ridicate numeroase case in ultimii ani.

Dupa ce a semnat actul de vanzare-cumparare a terenului, pentru proprietar a inceput o noua aventura: alegerea arhitectului si, implicit, a proiectului. “Am lucrat cu un arhitect foarte bun care a conturat proiectul in urma unei discutii purtate la biroul sau. Noi ne-am dorit o casa frumoasa si compacta la exterior, dar spatioasa si plina de lumina la interior. Dupa ce am vazut proiectul final am fi vrut sa mai schimbam cate ceva, dar arhitectul nu a fost de acord si ne-a explicat, cu argumente, de ce nu este bine sa modificam anumite aspecte care tineau in special de compartimentarea interiorului. Tot ce am reusit sa “negociem” a fost dimensiunea baii de serviciu de la parter.”

Casa este construita din caramida – cu izolatie termica de 8 cm si acoperis ceramic –, fiind structurata pe trei niveluri. La demisol se afla un garaj cu doua locuri de parcare, cu o suprafata de 150 mp. Parterul este, in cea mai mare parte, un open space in care sunt delimitate prin diferente de nivel livingul, diningul si bucataria. Tot la parter se mai afla un birou si o baie de serviciu.

La etaj sunt trei dormitoare si o baie, livingul fiind foarte inalt in dreptul zonei vitrate si a bovindoului, unde comunica direct cu etajul.   

Related posts

În Bucureşti: apartament de 150 de mp, cu terasă mare în aer liber

Adina Meyers

O locuinta calda si primitoare la malul marii

Adina Meyers

“Ne-am dorit o casă contemporană, cu accente clasice”

Adina Meyers