Proprietarii „casutei de turta dulce” ne-au povestit ca inainte sa locuiasca aici au fost proprietarii unui apartament situat intr-unul dintre blocurile gri si ca atunci cand au decis sa se mute, cea mai mare dorinta a lor a fost sa isi creeze propriul univers, plin de farmec si liniste.

Proiectul a fost gandit in mare parte de ei si pus pe foaie cu ajutorul unui arhitect care a fost extrem de deschis la sugestiile clientului, cu atat mai mult cu cat acesta era foarte atent la detalii. Inainte ca locuintei sa ii fie pusa piatra de temelie, proprietarul a realizat, cu multa migala, mai multe machete din lemn ale viitoarei casute, asigurandu-se ca aceasta nu va avea nimic in comun cu resedintele vecinilor realizate parca dupa un tipar.

„Este important sa ai o viziune exacta a viitoarei locuinte inainte ca aceasta sa fie gata, moment in care este tarziu sa mai repari din erori. Multi dintre proprietari nu isi dau seama de marimea unei locuinte pana in momentul in care este mult prea tarziu. Parerea mea este ca o locuinta mica ocroteste mai bine membri familiei si ii tine impreuna”, au spus proprietarii. Pe langa arhitectura sa extrem de inspirata, casa este compartimentata dupa regulile functionalitatii. Desi casa este mica, intima si pare desprinsa din povestile cu zane, proprietarii spun ca daca ar fi s-o ia de la capat, ar schimba totusi ceva: un metru patrat din dimensiunile interiorului in favoarea terasei exterioare care, in timp, s-a transformat in locul de intalnire preferat de catre toti ai casei si prietenii lor.

Resedinta este realizata din caramida, cu invelitoare din tigla ceramica solzi de la Tondach, in timp ce fatadele sunt decorate cu lemn si piatra de rau. Amenajarea exterioara este, in cea mai mare parte, opera proprietarului care, in timpul liber, este un tamplar de exceptie, migalos si plin de inspiratie.
Pe cat este de aspectuos, pe atat este de pretentios. Lemnul folosit pentru decorarea fatadelor este permanent expus factorilor climaterici care, fara o protectie corespunzatoare, il degradeaza in mod accelerat. Atunci cand optati pentru realizarea unor elemente decorative din lemn, trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte care vor prelungi viata fatadei.

Specialistii recomanda evitarea imbinarilor unde se poate acumula apa, optarea pentru stresini mari, dar si pentru jgheaburi si burlane care sa asigure eliminarea corespunzatoare a apei de pe acoperis. In plus, elementele din lemn au nevoie de ventilatie corespunzatoare, dar si de o protectie suplimentara realizata cu ajutorul lacurilor speciale care protejeaza materialul de actiunea insectelor si care ii sporeste rezistenta in cazul unui incendiu. In ceea ce priveste fixarea elementelor decorative, este recomandat sa se foloseasca elemente metalice zincate sau din metal inoxidabil.

Material realizat cu sprijinul:

CC 7 Izvoare SRL – montator autorizat de acoperisuri
Tel.: 0723.859.870
www.7-izvoare.ro

Autor: Oana Voicu

Related posts

Aeroterma – o solutie excelenta pentru o incalzire rapida si economica a locuintei

Adina Meyers

Ce alegi pentru ferestrele locuintei tale: draperii, jaluzele, ambele sau nimic?

Adina Meyers

Un interior primitor şi luminos

Adina Meyers