Arhitectul-designer Irina Neacşu, împreună cu echipa ei, a conturat designul spaţiului şi a supervizat implementarea proiectului acestei case.

Casa este localizată într-o zonă rurală de deal, în apropierea Capitalei. Beneficiarii sunt persoane active, vesele, amatoare de călătorii şi iubitoare de frumos – este vorba despre o familie alcătuită din cinci membri, extinsă prin bunicii prezenţi activ în viaţa familiei.

Terenul foarte frumos marchează limita dintre sat şi pădure, beneficiind, aşadar, de linişte şi de un peisaj excepţional. Fiind în pantă, lotul a suportat lucrări de terasare, pentru a putea fi utilizat, iar acum terasele acomodează activităţi şi facilităţi complementare locuirii, precum loc de joacă, zonă de terasă, piscină, parcare etc.

Dispus pe două niveluri, P + 1, imobilul este construit din cărămidă şi configurat astfel: la parter se află o zonă de zi deschisă, cu living, dining şi bucătărie ce au acces la terasă, o zonă de sport/relaxare, un birou şi anexele administrative; la etaj sunt dormitoarele, trei pentru oaspeţi, unul matrimonial şi unul destinat copiilor.

Deşi este vorba despre o casă de vacanţă, proprietarii şi-au dorit foarte mult o amenajare originală, care să poarte semnătura unui designer. În acest sens, ei au apelat la talentatul arhitect şi designer de produs (şi nu numai) Irina Neacşu.

„Beneficiarii şi-au dorit spaţii cât mai deschise şi ample, în care să primeze lumina naturală. Parterul a fost gândit pentru activităţi „împreună”, iar dormitoarele au primit amenajări în stiluri diferite, pentru a avea fiecare un plus prin propria personalitate.

Din punctul de vedere al stilului abordat, casa este una modernă, a cărei arhitectură ţine totuşi cont de zona în care este ridicată, respectiv de cea rurală. În acest sens, designul interior este un „fusion” de stiluri, unde primează stilul nordic şi stilul provensal modern, în nuanţe diafane şi desaturate, fără decoraţiuni abundente sau contraste puternice.”
Elementul de la care a pornit întreaga amenajare a fost natura, un concept care se reflectă în materialele folosite, cu finisaje mate, în cromatica discretă, dar şi în starea generală de confort şi lumină.

În ceea ce priveşte finisajele, acestea au fost achiziţionate din diferite surse din România. Predomină lemnul, parchetul fiind special tratat pentru a crea o pardoseală coerentă, continuă, atât în zonele calde, cât şi în băi. Pereţii au fost zugrăviţi, iar în băi s-au folosit produse speciale pentru aceste spaţii.

„Am evitat finisajele reci şi detaliile neplăcute, precum pragurile şi stereotomiile aglomerate, reuşind să obţin un efect liniştitor, de acasă.”

Zona de zi este amenajată cu piese de mobilier achiziţionate din România, ample, generoase, care pot acomoda un număr mare de persoane. Stilul este unul neutru, însă confortabil, iar decoraţiunile sunt aduse de către beneficiari din călătoriile lor. Corpurile de iluminat au fost customizate de AlinArt sau luate de la diverşi furnizori din ţară.

La etaj, fiecare dormitor are stilul lui, care se reflectă în culori, texturi şi imprimeuri, păstrând totodată o linie unitară. Astfel, există un dormitor romantic, unde predomină culorile pastelate şi detaliile feminine, dar şi un dormitor în stil country, unde în prim-plan se află imprimeurile pepit şi lemnul natural.

Dormitorul matrimonial are în centru fotoliul special făcut de Irina Neacşu, reprezentându-i pe cei doi proprietari.

Dormitorul copiilor este luminos şi ludic, iar camera surpriză este cea a arhitectului, a cărei amenajare pleacă tot de la un scaun semnat de Irina Neacşu.

Pentru decorarea spaţiilor, designerul a ales furnizori precum Quadra, Rovere, Anda Roman, Kare şi Ikea, iar pentru piesele personalizate a apelat la thecraftlab by Irina Neacşu şi AlinArt. Detaliile decorative sunt suveniruri şi amintiri achiziţionate de beneficiari din călătoriile lor.

Proiectul a fost realizat în termen scurt, modul de lucru implicându-i şi pe proprietari – este vorba despre vizite la furnizori, dar şi despre alegerea finisajelor şi a detaliilor.

Detalii tehnice

Tipul locuinţei: casă de vacanţă

Niveluri: 2 (P + 1)

Număr camere: 6

Anul construirii: 2014

Mai multe imagini cu această amenajare găseşti în galeria foto.

Amenajare realizată de Irina Neacşu, tel.: 0737.336.587, e-mail: contact@irinaneacsu.com

Text: Oana Voicu / Foto: Irina Neacşu

 

 

 

Related posts

Lumineaza-ti casa economic si ecologic

Adina Meyers

Idei de decorare pentru apartamentul unui burlac

Adina Meyers

Balconul – un spatiu care merita atentia ta

Adina Meyers