Amenajari Interioare

Cana electrica este un accesorie foarte util de avut in bucatarie

Daca iti petreci foarte mult timp in bucatarie, atunci cu siguranta ai observat ca e bine sa ai cat mai multe accesorii care sa te ajute sa iti usurezi cat mai mult „munca”. Indiferent ca vorbim de tigai sau diferite tipuri de electrocasnice, alegerea celor mai potrivite pentru nevoile noastre reprezinta un pas important pentru orice persoana careia ii place sa gateasca, dar nu numai.

In ultima perioada, in bucataria moderna, au inceput sa isi faca aparitia din ce in ce mai des canile electrice, iar asta pentru ca ele reprezinta o modalitate foarte usoara de a fierbe apa, iar asta intr-un timp cat se poate de scurt. 

Putem considera cana electrica un fierbator de apa. De ce am avea nevoie de ea? Nu mai bine fierbem apa pe aragaz? Ei bine… raspunsul la aceasta intrebare depinde destul de mult de preferintele fiecaruia. Dupa cum spuneam, o cana electrica este capabila sa fiarba apa in doar 1 sau 2 minute, util atunci cand ne grabim sa facem o cafea sau un ceai. Din moment ce apa fierbe intr-un timp atat de scurt, este de la sine inteles faptul ca facem economii si energie. Siguranta pe care o ofera este un alt motiv pentru care merita sa iti indrepti atentia catre un astfel de aparat. Practic scad la minim sansele ca sa apara arsuri cauzate de apa fiarta care ajunge accidental pe pielea noastra.

Sunt suficiente aceste motive? Nu? Atunci afla ca tot la capitolul avantaje putem sa includem si faptul ca, din moment ce este prezent un capac ermetic, aburii nu mai ajung in aer, iar in acest fel nu mai creste nivelul de umiditate din bucatarie. Unde mai pui ca o cana electrica se dovedeste a fi de un real ajutor atunci cand plecam undeva si avem nevoie de o modalitate de a fierbe apa pentru cafea, ceai sau alte preparate.

Acum ca am trecut in revista care sunt principalele motive pentru care merita ca si tu sa iti cumperi o cana electrica, e timpul sa vorbim putin si despre cum alegi una care sa fie potrivita pentru nevoile tale.

Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa te gandesti care este puterea pe care cana electrica vrei sa o aiba. In functie de putere o sa stii cat de mult va trebui sa astepti pentru ca apa sa fiarba. In mod normal, daca vrei sa te bucuri de un timp foarte scurt de fierbere a apei, cel mai bine este sa iti indrepti atentia catre un model de 2000 W sau mai mult. Capacitatea este urmatorul lucru asupra caruia trebuie sa te hotarasti. Aceasta alegere este cea mai subiectiva pe care tu o ai de facut – practic, o sa alegi in functie de cat de multa apa vrei sa fierbi intr-o singura „sesiune”. Pentru un utilizator obisnuit modelele de 1 sau 1,5 litri sunt mai mult decat suficiente.

Functiile din dotarea canii electrice sunt si ele importante, deci trebuie luate in considerare, iar aici primul lucru la care trebuie sa te uiti este prezenta funtiei de oprire automata in momentul in care apa a fiert sau ajunge la temperatura pe care noi o setam. Este foarte comod si usureaza mult munca ta. Iar din moment ce vorbim de un aparat care functioneaza cu… apa, mai trebuie sa te asiguri ca este prezent si un filtru anticalcar.

Related posts

Anna Chițan, designer: „Piesele vechi se pot integra cu succes în orice trend de design interior”

Adina Meyers

De ce sunt ferestrele din termopan atat de importante pentru casa ta

Adina Meyers

Amenajare ultra-moderna intr-un penthouse bucurestean

Adina Meyers