Calatorii LifeStyle

Cele mai ciudate paturi și locuri de dormit

Dincolo de dimensiunile și forma patului, mulți turiști sunt interesați și de alte aspecte atunci când rezervă cazarea, cum ar fi design-ul, priveliștea oferită, temperatura sau accesorii inedite.

Am selectat câteva locații în care somnul este privit ca o experiență memorabilă, nu doar ca o necesitate.

Dormitul în aer liber devine atractiv pentru călători, iar proprietarii unităților de cazare oferă această posibilitate, mai ales în zone cu temperaturi prietenoase și pe timpul nopții.

În aria de conservare Loisaba, turiștii pot alege să doarmă sub cel mai mare acoperiș posibil, cerul înstelat, iar pe timpul zilei să se bucure de priveliștea naturii și a animalelor sălbatice din rezervație fără să se ridice din pat.

O experiență asemănătoare poate fi trăită și în locații care au renunțat la ideea de a avea toți pereții, iar un exemplu care inspiră visare cu ochii deschiși este resortul Jade Mountain din insula Santa Lucia, care mai adaugă și o piscină privată chiar lângă pat, pentru ca vacanța să însemne literalmente doar „pat, piscină și o priveliște greu de replicat”.

Continuând cu exemple de priveliști incredibile, dar adaptate la mediul în care se află, turiștii se pot bucura de imaginea Aurorei Boreale direct din paturile așezate chiar lângă ferestrele mari ale căsuțelor din Northern Lights Village, Saariselkä, Finlanda.

O fereastră chiar mai mare, cât toți pereții și un tavan, poate bucura clienții resortului Conrad din Insulele Maldive, arătându-le viața marină fără să fie nevoie să se ridice din pat.

O locație specială mult mai apropiată se află în Porto, orașul renumit pentru vinul specific. Pe lângă experiența de a degusta mai multe tipuri de vin și a învăța mai multe despre cum funcționează procesul de obținere a acestei licori, The Yeatman oferă clienților posibilitatea de a dormi într-un pat înăuntrul unui butoi de vin enorm și foarte comod.

Pentru cei care se bucură de o calitate sporită a somnului doar atunci când perna folosită este ideală pentru corpul lor există Hotelul Benjamin din New York, care ia acest aspect foarte în serios, oferind o selecție de 10 perne de dimensiuni, forme și materiale diferite. În plus, există chiar și consultanță în dormit din partea unui doctor expert în somn, pe lângă alte facilități de relaxare.

Related posts

CERSAIE 2009

Adina Meyers

Terasa de vis – confort, lux si tehnologie

Adina Meyers

La Gymboland a început vacanţa mare!

Adina Meyers