Amenajare living Practic

Livingul viitorului – mari spatii goale

Ideile expuse raman si astazi la fel in domeniul viitorului.

Casa ideala, asa cum o vede Zaha Hadid, este un bloc de mari dimensiuni, in forma de cub, al carui interior este reprezentat de o secventa incantatoare de incaperi ce dau una in alta, cu deschideri generoase spre exterior.

Formele traditionale ale casei sunt mentinute atat ca unitate, cat si ca invelis protector. In schimb, cele ale incaperilor au forme rotunjite.

Peretii si mobilele par a creste direct din podea. Patului i se acorda o importanta sporita, dovada fiind dimensiunile sale generoase. Multe alte piese de mobilier sunt realizate intr-o conceptie noua, asa cum este mobilierul de sedere „z-play”, caracterizat prin forme asimetrice.

Pentru  Naoto Fukasawa, casa ideala are peretii drepti, iar spatiile deschise se potrivesc de minune cu mobilierul, intr-un mod ce confera o aparenta clasica. Fara indoiala, structura creata produce un efect straniu, datorat in special modului de aranjare a mobilelor si accesoriilor in acest adevarat living al viitorului, caracterizat prin mari spatii goale.

Multe dintre lucrurile si obiectele de zi cu zi, cu care suntem obisnuiti si care ne inconjoara, isi pierd forma, prezenta fizica. Acestea sunt din ce in ce mai mult integrate in pereti (de exemplu, corpurile de iluminat, instalatiile de incalzire si aer conditionat, aparatele tv). De aceea, peretii capata functionalitati noi,  nelegate de structura spatiala. In acelasi timp, spatiul care ne inconjoara devine mai gol, iar printre obiectele si accesoriile din casa mobilele vor ramane prezente mai mult timp in comparatie cu obiectele tehnice.

Citeste mai multe despre Zaha Hadid.

Related posts

Ce trebuie sa stii inainte de a-ti alege covorul potrivit

Adina Meyers

Te muți sau vrei să debarasezi mobila veche? Apelează la POWERMOVE

Adina Meyers

Cum poti imbunatati aspectul unei bucatarii

Adina Meyers