LifeStyle

Care Sunt Avantajele Oferite de Protecțiile Pentru Saltele 

După cum o indică și numele lor, protecțiile de saltele sunt cele care au drept misiune principală protejarea saltelei tale. Dar oare care sunt avantajele lor principale?

Vrei să cumperi o saltea și nu știi ce să faci, dacă să alegi sau nu o protecție pentru aceasta? O saltea sau un pat care sunt bine protejate vor dura mai mult timp și îți vor oferi în același timp și un somn mai sănătos. Protecțiile de saltele nu sunt rezervate doar copiilor, acestea sunt menite să protejeze cât mai bine saltele și să le prelungească durata de folosință.

De ce să alegi protecțiile pentru saltele?

Alege protecții pentru saltele, deoarece sunt cele care izolează salteaua de umiditate și de murdărie. În fiecare noapte, corpul nostru este cel care evacuează între o jumătate de litru și un litru de apă. Căldura și transpirația sunt cele care creează un mediu umed în pat care poate favoriza acarieni, microbi și bacterii. 

Aceste condiții nu sunt în mod evident ideale pentru a dormi și nu sunt deloc igienice. Pentru a evita însă aceste situații neplăcute, se recomandă să se aleagă protecții pentru saltele. În acest fel, nici murdăria nu va trece prin lenjerie și salteaua nu se va păta.

Protecțiile de saltele sunt deci cele care protejează salteaua de umiditatea ambientală și umiditatea corpului. Trebuie să știi că umiditatea este unul dintre principalii factori de deteriorare a saltelei, care poate provoca mucegai și lăsare prematură. De aceea, te sfătuim să alegi o saltea ventilată, realizată din materiale respirabile precum spuma de tip fagure sau fibra de cocos. Protecția pentru saltea aduce un plus de igienă esențial, plus o lenjerie de pat care durează 10 ani și chiar mai mult!

Protecția pentru saltea are o latură interioară acoperită cu un strat de material PU. Mai respirabil decât PVC-ul, materialul PU nu afectează ventilația saltelei tale. Așezată doar pe partea superioară a saltelei, protecția pentru saltea limitează oarecum fluxurile verticale de aer care circulă în lenjeria de pat. 

Totuși, această circulație este într-adevăr „circulară” și de fapt îți traversează salteaua dintr-o parte în alta. Aerul și umezeala scapă și pe dedesubt, motiv pentru care îți recomandăm să folosești o bază cu șipci ventilată și să nu așezi salteaua direct pe podea.

Protecțiile de saltele au marele avantaj de a fi igienice

Cu alte cuvinte, sunt aliate de preț pentru toate mamele. Copiii pot să aibă accidente în timpul nopții și salteaua trebuie să fie protejată. Dar și adulții pot să aibă accidente, cu cafea, mâncare sau alte lichide. 

Pentru o protecție eficientă, ai nevoie de o protecție de saltea 100% din bumbac impermeabil. Compoziția sa include o peliculă subțire de poliuretan. Are avantajele de a fi respirabil și impermeabil. Îți garantează un somn de calitate și păstrează durata de viață a saltelei tale. Foarte groasă și bineînțeles confortabilă, poate fi fiartă și spălată la mașină la 90°. Această spălare la 90°C va elimina acarienii. 

Pe lângă faptul că este rezistentă la apă, protejează, prin urmare, împotriva bacteriilor și este anti-acarieni. Poți alege, așadar, și protecții de saltele anti-acarieni, cea mai bună alegere pentru persoanele care suferă de alergii.

Protecțiile de saltele sunt cele care pot prelungi durata de viață a saltelei

Salteaua se poate degrada puțin câte puțin din cauza frecării, a umidității, a mizeriei sau a mirosurilor neplăcute. Chiar dacă schimbi în mod frecvent lenjeria de pat, salteaua nu este protejată în mod optim. Protecțiile pentru saltele sunt astfel cele care nu lasă toate aceste lucruri să penetreze salteaua și îi permit acesteia în același timp să respire.

De asemenea, protecțiile sunt cele care pot ameliora confortul. Acestea pot să fie din diferite materiale. Poți alege un material mai moale, gen molton pentru serile sau nopțile mai reci de iarnă și un material mai aerisit, burete sau polibumbac pentru vară. Salteaua ta este astfel protejată fără ca tu să renunți însă la confort.

În plus, dacă ai o saltea mai veche sau prea dură pentru tine, salteaua pentru protecție vine cu un plus de confort și de lejeritate.

Pe lângă confortul pe care îl asigură, protecțiile oferă cea mai frumoasă aparență patului tău. Sunt discrete, se pot potrivi oricărui tip de decor dacă alegi să nu mai folosești cearșaf și păstrează patul ordonat și în cea mai bună stare!

Într-adevăr, protecțiile pentru saltea sunt unele dintre accesoriile importante pentru lenjeria de pat sau pentru saltea, fie pentru igienă, fie pentru rezistență și confort. Îți protejează așternutul cel mai bine. În același mod în care îți asiguri locuința, se recomandă deci să păstrezi igiena dormitoarelor tale cu acest accesoriu.

Seria lor de avantaje includ astfel și durabilitatea, curățenia sau prevenirea bolilor. Oferă cea mai eficientă protecție, un confort ameliorat și este un accesoriu pentru pat din ce în ce mai apreciat. Salteaua va fi mai în siguranță, protejată și te vei bucura în fiecare noapte de cel mai odihnitor somn reparator.

Related posts

Tefal are grija de sanatatea consumatorilor si de mediul inconjurator

Adina Meyers

Targul Martisorului de Lux se desfasoara de astazi pana duminica la Palatul Cesianu-Racovita

Adina Meyers

Luna octombrie aduce pe scena Operei Nationale Bucuresti debuturi in roluri importante

Adina Meyers