LifeStyle

6 motive pentru a investi în fotolii extensibile 

Tuturor le place un fotoliu confortabil, dar știați că scaunele potrivite pot îmbunătăți semnificativ sănătatea și starea de bine? Citiți mai departe pentru a afla cum un fotoliu extensibil cu înălțare ajută la susținerea mobilității, a posturii și a independenței.

Nu mai aveți dificultăți în a vă ridica și a vă așeza

Cel mai evident beneficiu al deținerii de fotolii extensibile cu înălțare este ușurința de a vă ridica și de a vă așeza.

Un fotoliu extensibil cu înălțare vă ridică ușor dintr-o poziție înclinată sau așezată până aproape în picioare (sau invers). Acest mecanism ameliorează tensiunea și presiunea care pot apărea la urcarea și coborârea dintr-un scaun și îi face pe utilizatori mai puțin dependenți de asistența altora.

Prevenirea și gestionarea leziunilor cauzate de presiune

Leziunile provocate de presiune reprezintă o mare preocupare pentru persoanele care au mobilitate limitată. Statul așezat sau întins într-o singură poziție pentru perioade îndelungate poate exercita o presiune mare asupra pielii și a țesuturilor subiacente, provocând leziuni care sunt adesea foarte dureroase.

Scaunele extensibile cu înălțare sunt foarte reglabile, ceea ce facilitează schimbarea poziției și ameliorarea presiunii. Posibilitatea de a se ridica și de a se așeza fără ajutor ajută la prevenirea plăgilor de presiune, deoarece utilizatorii nu sunt limitați la un scaun sau un divan.

Scaunele extensibile cu înălțare pot fi realizate cu perne de îngrijire a presiunii încorporate, realizate din gel, aer sau spumă, pentru a preveni agravarea leziunilor existente.

Mobilitate crescută

Scaunele extensibile cu înălțare pot îmbunătăți mobilitatea, dincolo de a ajuta oamenii să se urce și să coboare din scaun. Adesea, articulațiile pot începe să se simtă rigide după ce stau într-o poziție pentru o perioadă lungă de timp, iar acest lucru în sine poate reduce mobilitatea.

Repoziționarea facilă oferită de fotolii extensibile cu înălțare permite deplasarea în scaun și ajută la ridicarea pentru a se deplasa. Menținerea corpului în mișcare în aceste moduri ajută la prevenirea rigidității și la promovarea rezistenței și a amplorii de mișcare a articulațiilor și a mușchilor, ceea ce, la rândul său, ajută la prevenirea căderilor, la păstrarea forței și la reducerea durerii.

Îmbunătățirea circulației

Umflăturile și problemele de circulație pot apărea adesea atunci când se stă mult timp așezat, în special în cazul persoanelor predispuse la tensiune arterială scăzută sau la reținerea de lichide.

Atunci când picioarele sunt tot timpul mai jos decât restul corpului, lichidul se poate acumula în partea inferioară a picioarelor, ceea ce duce la umflarea gleznelor, iar sângele se poate aduna în jurul gambelor, ducând la apariția venelor varicoase. Un fotoliu extensibil cu înălțime îi permite utilizatorului să își țină picioarele ridicate, ajutând la o circulație sănătoasă și la reducerea umflăturilor.

Suport perfect adaptat

Scaunele extensibile cu înălțime ridicată sunt făcute pe măsură pentru a susține nevoile unice ale utilizatorului – un scaun cu măsuri incorecte poate cauza probleme posturale sau de presiune, în timp ce unul care este prea înalt sau prea scurt pentru fiecare utilizator în parte poate fi mai greu de urcat și coborât.

Având la dispoziție o gamă de ajustări și accesorii, fiecare fotoliu extensibil este făcut pentru a fi perfect pentru persoana care îl folosește. De la „articulațiile” din lemn care ajută la prinderea cotierei, până la suportul lateral care susține postura și previne mișcările laterale, aceste fotolii extensibile cu înălțime sunt o opțiune cu adevărat personalizată.

Niveluri superioare de confort

Deși toate efectele pe care scaunele le au asupra sănătății, posturii și mobilității sunt semnificative, ceea ce contează cel mai mult pentru cineva care petrece o perioadă semnificativă de timp pe un scaun este dacă este sau nu confortabil.

Scaunele extensibile cu înălțare sunt disponibile într-o gamă imensă de stiluri și configurații diferite, dar tema lor comună este confortul superior oferit. Țesătura de înaltă calitate, lipsa punctelor de presiune dureroase, pernele confortabile și postura perfect susținută se combină pentru a face din fotoliile extensibile cu înălțare cele mai confortabile scaune pe care le puteți găsi.

De departe, cel mai important beneficiu al acestor scaune este că, prin toți factorii de mai sus, ele ajută utilizatorii să își mențină independența și mobilitatea pe termen lung.

Abordând problemele fizice comune cu care se confruntă persoanele cu mobilitate redusă, aceste scaune nu numai că pot preveni deteriorarea, dar uneori chiar pot îmbunătăți problemele posturale și de sănătate existente. 

Related posts

CHEFS DINNER cu Petru Buiuca – LIVE COOKING Experience @ Chefs

Adina Meyers

Frumuseţe, relaxare şi prietenie într-un nou beauty salon

Adina Meyers

Cum sa scapi definitiv de muste si gandaci

Adina Meyers