LifeStyle

5 recomandări pentru îngrijirea tenului cu imperfecțiuni

sursa foto: shutterstock.com

Când vorbim despre imperfecțiunile tenului, vorbim despre puncte negre, coșuri și pori dilatați, care sunt specifice pielii grase. Ele apar în urma unei producții de sebum în exces, dar și a impurităților și celulelor moarte care rămân blocate în pori. Pentru a nu favoriza formarea mai multor leziuni acneice și a nu le înrăutăți pe cele deja existente, ar trebui să optezi pentru o îngrijire specială, urmând o rutină dedicată și utilizând produse cu formulă ușoară.

1. Curățarea dublă a tenului

Curățarea este o etapă esențială în orice rutină de îngrijire, care va trebui realizată de două ori pe zi, atât dimineața, cât și seara. Pe timp de noapte, pielea noastră continuă să producă sebum într-un ritm mai accelerat decât peste zi, iar acest sebum va trebui îndepărtat dimineața, înainte de aplicarea altor produse. Apoi, seara vor trebui îndepărtate toate aceste produse și machiajul, precum și eventualele impurități.

Totuși, pentru o purificare în profunzime a tenului cu imperfecțiuni, ar trebui să adopți curățarea blândă. Începe cu aplicarea unui demachiant sau a unei ape micelare care să nu conțină ingrediente ce pot înfunda porii sau irita pielea. Astfel, vei curăța tenul la suprafață. Apoi, folosește o loțiune tonică sau un gel spumant de curățare pentru a îndepărta orice reziduuri de la alte produse și pentru a îndepărta eficient celulele moarte rămase pe piele. Astfel, tenul rămâne perfect curat. Asigură-te că alegi doar ingrediente delicate, care să nu producă iritații.

2. Exfolierea periodică

Exfolierea realizată săptămânal poate fi cu adevărat benefică pentru tenul cu imperfecțiuni, deoarece ajută la îndepărtarea straturilor de celule moarte și contribuie la regenerarea celulară, dar și la netezirea pielii. În plus, exfolierea poate ajuta la îndepărtarea imperfecțiunilor ușoare, cum ar fi petele pigmentare. Poți utiliza produse care fie conțin particule abrazive, fie au anumite substanțe cu efect de exfoliere, precum un serum exfoliant. Alege cu grijă aceste produse și evită utilizarea lor dacă ai pielea extrem de sensibilă și se inflamează ușor.

3. Hidratarea corespunzătoare a pielii

Imperfecțiunile sunt în general specifice tenului gras, dar acest lucru nu înseamnă că acesta nu are nevoie de hidratare. Acesta este un pas esențial pentru toate tipurile de ten. Dacă pielea este deshidratată, va începe să producă mai mult sebum, ceea ce va dăuna simptomelor acneice. Așadar, asigură-te că folosești zilnic creme hidratante. Dacă ai tenul gras, alege o formulă mai ușoară, cu textură fluidă, care nu va încărca tenul.

4. Utilizarea unor produse dedicate imperfecțiunilor

Ia în considerare și utilizarea unor produse dedicate, care să ajute la calmarea imperfecțiunilor. Acestea au formule speciale ce ajută la uniformizarea tenului, la îmbunătățirea aspectului său și favorizează repararea. Astfel, ai ocazia de a ține mai ușor piept imperfecțiunilor. Însă, dacă problema persistă sau se agravează, ar trebui să iei legătura cu un specialist dermatolog, care poate recomanda niște produse speciale de tratament.

5. Folosirea zilnică a protecției solare

Expunerea prelungită la soare, fără protecție adecvată, este extrem de nocivă pentru piele. Nu doar că poate înrăutăți imperfecțiunile, dar provoacă deteriorări ale pielii și probleme precum arsuri solare, îmbătrânire prematură și afecțiuni mult mai grave.

De aceea, este important să folosești protecție solară zilnic, chiar și în sezonul rece sau atunci când este înnorat. Deși intensitatea radiațiilor este mult mai puternică vara, în intervalul orar 10-16, acestea sunt prezente în atmosferă în permanență. Așadar, protecția solară este obligatorie oricând. Alege o formulă specială pentru tenul gras, care nu va obstrucționa porii și nu va cauza apariția de noi imperfecțiuni. Aplică produsul cu 15-20 de minute înainte de expunerea la soare.

Acordă atenție tenului cu probleme și alege cu grijă doar produse speciale, care să favorizeze vindecarea și să nu blocheze porii. Astfel, vei putea contribui la reducerea imperfecțiunilor, iar pielea va căpăta un aspect mai strălucitor și mai plin de prospețime. Respectă fiecare etapă a rutinei de îngrijire și nu ezita să apelezi la un specialist dacă problemele persistă.

Related posts

Cum arată căminul perfect? Proaspăt și curat!

Adina Meyers

Cum purificam aerul din interior? Folosim sau nu umidificatoare in camerele copiilor nostri?

Adina Meyers

Exercițiile Kegel: beneficiile unui perineu sănătos și tonifiat

Adina Meyers