Amenajari Exterioare

Care sunt avantajele instalării de panouri fotovoltaice în 2023?

În ultimii ani sa înregistrat o îmbunătățire a calității panourilor fotovoltaice, a calității de fabricație a celulelor fotovoltaice și a tehnologiei lor. Prin urmare, a apărut și o creștere semnificativă a eficienței acestora. Pentru celule sunt folosite materiale semiconductoare performante ce transformă energiade la soare în energie electrică, pentru a fi folosită în casă. Conversia energiei ce vine de la soare are loc prin efectul fotoelectric.

Mulți proprietari de case și-au dorit să trăiască mai bine și să-și reducă consumul de energie. Ei au vrut chiar să nu mai fie conectați la rețeaua electrică pentru alimentarea cu electricitate și să utilizeze o sursă de apă. Scopul lor a fost să economisească bani prin găsirea unor modalități de energie și încălzire.

Producerea de energie regenerabilă

Cea mai profitabilă în prezent este utilizarea energiei solare, ca sursă de energie regenerabilă. Cu ajutorul unui sistem de panouri fotovoltaice se poate utiliza energia solară, care este o sursă nelimitată de energie, ce poate fi transformată în energie electrică.

Panourile solare sunt responsabile de generarea energiei solare sub formă de energie electrică. În anumite perioade din an, când există mai multă radiație solară în zona în care este casa, se poate converti mai multă energie. Printr-un invertor de putere se furnizează curent continuu convertit de panourile solare și acesta se activează, pentru a fi folosit drept curent alternativ pentru uz casnic.

Celulele fotovoltaice stochează energia solară și vor avea o durată de viață mai lungă, dacă sunt utilizate în mod eficient și nu sunt lăsate să se descarce complet. Panourile se instalează pe acoperișul casei, pentru a evita proiecția umbrei, pentru a preveni deteriorarea lor și acumularea deșeurilor.

Reducerea amprentei de dioxid de carbon

Acesta este un sistem foarte bun pentru protecția mediului. Energia solară folosește o sursă inepuizabilă de energie verde și oferă multe avantaje, cum ar fi: 

  • Ajută la reducerea emisiilor de dioxid de carbon
  • Ajută la reducerea poluării
  • Îmbunătățește standardele sociale
  • Protejează mediul.

Folosirea combustibililor fosili (ex. cărbune, petrol, gaz) creează probleme de mediu la scară globală, însă energia solară este lipsită de reziduuri poluante și reprezintă cea mai bună alternativă pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Modul de instalare pentru cea mai bună performanță posibilă

Cu un astfel de sistem vei beneficia de energie solară, fără nicio implicare. Specialiștii vor instala sistemul de panouri fotovoltaice și apoi energia este produsă. Prin urmare, nu trebuie să ai cunoștințe tehnice despre asta. Specialiștii iau în considerare toate aspectele cu privire la modul de instalare a panourilor fotovoltaice, pentru a obține cea mai bună performanță posibilă.

Există firme care instalează panouri solare și care pot oferi mai multe informații cu privire la preț și întocmirea unui deviz inițial.

Modernizarea clădirilor și economie de energie

Adăugarea unui sistem cu panouri fotovoltaice pe acoperișul unei case sau chiar pe acoperișul unui hotel, ori restaurant, contribuie la sporirea eficienței energetice a clădirii. Sistemul solar poate asigura și până la 20% din consumul de energie al unui hotel.

În concluzie, prin instalarea de panouri fotovoltaice la casă se obțin mari avantaje: 

  • Se va economisi la factura de energie electrică
  • Se va folosi energie solară nelimitată, gratuită, fără taxe 
  • Se vor reduce emisiile de gaze cu efect de seră
  • Se va avea independență comparativ cu fluctuațiile prețului la energie electrică. 

Deși investiția inițială are un cost semnificativ datorită tehnologiilor panourilor fotovoltaice, aceasta se poate recupera în câțiva ani. Durata de viață a unui panou solar este de 25 de ani. Investiția inițială se poate recupera într-un interval de 10-15 ani, lucru care depinde de calitatea panourilor solare, de prețul de achiziție și de echipamentele folosite de către consumator (ex. boiler electric, plită pe inducție, încălzire prin pardoseală, șemineu electric, cuptor cu microunde, alte dispozitive electrice și aparate electrocasnice).

Related posts

Și holurile mici pot fi amenajate foarte șic

Adina Meyers

Poți amenaja o bucătărie chiar și într-un spațiu mai puțin generos

Adina Meyers

Rocaria si gradinile organice

Adina Meyers