LifeStyle

Cum alegi aspiratorul potrivit ție

Știm cu toții că este cât se poate de adevărat faptul că un aspirator este un „must have” atunci când vine vorba despre curățenia în locuință, în mașină sau în orice alt spațiu, rolul lui major fiind de a îndepărta particulele de murdărie dar, mai mult decât atât, de a ne ușura viața și de a ne salva timp.

Atunci când vine vorba despre alegerea unui nou aspirator, treburile par puțin mai complicate decât dacă ar trebui să alegi un mop, un monodisc, o mașină de spălat sau orice alt echipament de curățenie. Dificultatea în a face alegerea potrivită apare deoarece marii producători au reușit să scoată pe piață o sumedenie de modele cu fel de fel de caracteristici, toate utile și benefice. De la aspiratoare clasice la aspiratoare profesionale, la aspiratoare orizontale sau verticale, de la aspiratoare robot care doar aspiră la aspiratoare robot care sunt prevăzute și cu mop, toate au particularitățile lor și vin cu o serie de avantaje și dezavantaje. Cum știm însă care este alegerea potrivită?

În primul rând, trebuie să știți care este nevoia voastră reală. Aveți nevoie de aspirator doar pentru întreținerea curățeniei? Aveți nevoie de aspirator pentru spații mari, spații mici, spații industriale? Aveți nevoie de un aspirator care să și spele suprafața, sau de un aspirator care să și dezinfecteze? În locuință există animale sau persoane care suferă de alergii? Mediul care trebuie curățat este umed, este uscat? După ce aveți răspunsul la aceste întrebări, veți avea o direcție mai clară spre ce categorie de aspiratoare să vă orientați. 

Indiferent de aspiratorul pe care îl alegeți, nu ezitați să vă orientați spre calitate. Un aspirator bun are capacitatea de a aspira pe o parte și de a colecta toată mizeria și chiar și particulele de praf în cealaltă parte, pe când, există anumite aspiratoare care doar colectează mizeria dar nu reține praful, motiv pentru care, igiena nu este una 100% corectă.

Aspiratoarele profesionale vin cu aceste plusuri menționate mai sus însă, în mod evident, și cu costuri mai ridicate. Însă, alegerea unui aspirator profesional poate să fie mai convenabilă pe termen lung, iar raportul calitate preț este unul cât se poate de corect. De regulă, aspiratoarele profesionale au putere mult mai mare de aspirare, au capacitatea de a reține mai ușor murdăria și praful și mai mult decât atât, există multe modele care sunt prevăzute cu filtre HEPA, care nu permit particulelor de praf să se distribuie în aer, filtre eficiente și sigure în special pentru persoanele care suferă de alergii.

Un alt avantaj al acestor aspiratoare este dat de complexitatea accesoriilor de care dispun. De la duze mai mici sau mai mari, la perii și țevi de diferite lungimi sau chiar la saci care pot fi schimbați cu ușurință, aspiratoarele profesionale în general, sunt realizate conform standardelor europene. De asemenea, aspiratoarele profesionale pot să fie și mai silențioase, motiv pentru care se pot preta cu ușurință celor care locuiesc la bloc și riscă să își deranjeze vecinii la ore nepotrivite.

Indiferent de care sunt factorii decisivi atunci când alegeți un aspirator, nu uitați că rolul lui principal este de a vă ușura munca, de a putea fi manevrat ușor, de a avea capacitate mare de aspirare, de a avea un consum cât mai mic, de a fi sigur atât pentru voi cât și pentru cei din jur și de a corespunde în totalitate nevoilor voastre.

Related posts

Olisana, sursa naturala de antioxidanti, vitamine si acizi grasi

Adina Meyers

Consumabile și accesorii pentru un confort sporit în camera de hotel

Adina Meyers

Dezvăluie frumusețea naturală a unghiilor tale cu Feminohelp Unghii!

Adina Meyers