Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Gradinile in stil baroc ale baronului Brukenthal, readuse la viata prin proiectul CultTour

In contextul in care romanii calatoresc in Franta sau in Austria pentru a vedea gradini spectaculoase – gradinile Palatului Versailles sau Palatul Schonbrunn -, la Sibiu, mai exact in orasul Avrig, exista singura gradina in stil baroc pastrata aproape integral pana in prezent pe teritoriul Romaniei.

Gradina, care poarta si numele de Edenul Transilvaniei, a fost realizata la cererea lui Samuel von Brukenthal, cel care a fost timp de 13 ani guvernatorul Transilvaniei.

Gradina este organizata pe terase care coboara catre lunca Oltului. Pe vremea guvernatorului gradina era amenajata in stil frantuzesc, olandez si englezesc. Acum autoritatile locale incearca sa readuca la viata singura gradina monument din Transilvania, acest lucru fiind posibil doar cu accesare de fonduri europene.

Demersul este cu atat mai important cu cat locul a fost lasat multi ani in paragina. Acesta a fost de-a lungul timpului sanatoriu sau stabiliment termal pana cand a intrat in proprietatea fundatiei Samuel von Brukenthal.

Cititi mai multe despre gradinile in stil baroc pe gadgetrends.ro

Related posts

Aer mediteranean pe terasa

Adina Meyers

Flori, plante si culori

Adina Meyers

Și grădina ta are nevoie de mobilier

Adina Meyers