Amenajari Interioare

Construieste o afacere viabila de procesare tevi si evita cele mai des intalnite greseli  

Construirea unei afaceri in industria metalelor este o decizie inteleapta, luand in considerare faptul ca intotdeauna va fi o nevoie constanta de acestea in viata noastra. Productia si procesarea metalelor reprezinta unii dintre principalii stalpi in construirea infrastructurilor civilizatiilor moderne. Otelul joaca un rol important in viata noastra. Datorita existentei otelului, putem beneficia de infrastructuri rutiere si feroviare moderne, noduri de transport cu structuri metalice impresionante precum aeroporturi si porturi maritime, sisteme de irigatie si canalizare complexe. In materie de business, este o industrie greu de accesat, fiind nevoie de o investitie generoasa in materie de echipamente si spatiu pentru desfasurarea activitatii.

In incercarea de a detalia un segment foarte nisat din aceasta industrie, anume procesarea tevilor metalice, vom enumera cateva greseli pe care le poti evita in echiparea unei astfel de afaceri, ce iti va permite sa dezvolti o afacere cu cresteri graduale de la an la an si o marja de profit in traiectoria corecta.

Daca ai lucrat vreodata in acest domeniu, înțelegi deja importanta achizitionarii echipamentelor de calitate. Tevile nu se produc intodeauna drepte, motiv pentru care au nevoie de finisari ulterioare. De asemenea, in functie de scopul tevilor produse, acestea trebuie sa fie plasate in diferite spatii curbate sau in colturi de incaperi. Un alt motiv pentru care echipamentele trebuie sa fie calitative este dat de nevoia tevilor de a fi rezistente, astfel incat sa se evite scurgeri, ruperi, rezultand in probleme cu adevarat serioase. Astfel,masinile de indoit tevi pot fi investitii extraordinare in cadrul unui business de procesare al tevilor metalice. 

Ce greseli de incepator poti evita atunci cand achizitionezi un echipament de indoit tevi

• Prima este cea mai evidenta, si anume sursa de achizitionare a aparatului.

Informeaza-te cu referire la producatori si furnizori cu notorietate in piata. Alege o sursa ca Vigra care activeaza inca din anii 90 in furnizarea echipamentelor de acest gen. Reputatia din piata este intodeauna importanta, cat si produsele in sine (trebuie sa fie produse de branduri consacrate in industrie).

• Nu achizitiona niciodata echipamente manuale in totalitate. Desi masinile automatice de indoit tevi sunt mai costisitoare, pe termen lung, cele manuale pot avea costuri mai mari. Timpul petrecut in introducerea manuala a parametrilor, costurile aferente angajarii unei persoane instruita in domeniu care va face totul manual, sunt doar doua dintre motivele pentru care trebuie sa te feresti de astfel de aparate. Automatizarile sunt aliatii tai in acest tip de business.

• Nu cumpara o masina de indoit tevi cu scopul de a o manevra la capacitate maxima. Astfel de echipamente au o marja de manevrare intre 10% si 20%. Nu este niciodata o idee buna sa folosesti o masina de indoit tevi la capacitatea ei maxima, intrucat ii vei scurta durata de viata. Ia in considerare conceptul de toleranta variabila.

• Nu te focusa numai pe pret. Gandeste-te la imaginea de ansamblu. Acest punct este strans legat de primul, in care am mentionat ca este necesar sa te informezi in legatura cu producatorii consacrati. Bugetele fiind instrumente esentiale in productie, administratorii companiilor respective tind sa achizitioneze echipamente low-cost. Acestea pot rezulta in produse slabe, care duc la colaborari scurte. De asemenea echipamentele pot cere mentenanta constanta, ce rezulta in costuri extra si batai de cap. Strategia cea mai buna in gasirea echipamentului potrivit pentru afacerea ta, este sa te gandesti prima data la tipul de produse pe care le vei confectiona si volumul pe care il preconizezi, iar ulterior filtreaza echipamentele in functie de acesti factori, nu strict din perspectiva pretului.

In concluzie, daca vrei sa activezi in industria de productie a metalelor sau lucrezi deja, insa nu vrei sa mai externalizezi anumite parti ale activitatii tale, o masina de indoit tevi iti va permite un control mult mai ridicat asupra timpului de livrare al produselor, cat si costurile aferente. De asemenea, pot aparea diferite oportunitati de productie pentru alte companii, justificandu-se o astfel de investitie.

Sursa foto: Unsplash.com

Related posts

Stilul Scandinav de amenajare – ce este, de ce il prefera multi si cum il integram

Adina Meyers

Jocuri geometrice

Adina Meyers

Cabana idilica la marginea padurii

Adina Meyers