Cabanele rustice, rupte din cărțile cu Harry Potter nu sunt ceva neobișnuit în sudul Angliei.

În comitatul Wiltshire, spre exemplu, am găsit o cabană fermecătoare ce datează din secolul al XVII-lea și care poate fi închiriată de oricine își dorește o vacanță în zonă.

Dacă te vei plimba pe aleea principală a satului West Overton, chiar la capătul ei, vei descoperi această cabană de basm, cu pereți din piatră, acoperiș din stuf natural și podele de teracotă, iar primul lucru pe care îl vei face va fi să îți plănuiești imediat reîntoarcerea în comitatul Wiltshire. 

Faerie Door Cottage, căci acesta este numele ei, este o casă de vacanță -dintr-un sat idilic- ruptă parcă din cărțile de povești cu zâne și magicieni. 

Despre amenajare

Farmecul ei stă în amenajarea rustică, ce amintește de vremuri de mult apuse. La parter se află bucătăria, zona de luat masa și livingul. Mobilierul în culoarea untului, grinzile de lemn la vedere și materialele naturale, în culori calde sunt secretul acestei amenajări rustice. Două scări duc la primul etaj unde se află un dormitor matrimonial și o mică zonă de relaxare, ce poate fi folosită și ca un extra dormitor. Tot aici este și o baie cu duș și WC. 

Interiorul este pregătit pentru orice nevoi ai avea: există un cuptor unde poți coace pâine de casă, frigider cu congelator, mașină de spălat vase și tot ce îți trebuie pentru o masă completă. 

Pentru relaxare

Atunci când iarna geroasă își aruncă vrăjile asupra Angliei, nu poți decât să stai în fața șemineului cu o cană de ceai fierbinte în mână. De fapt, cam asta fac cuplurile sau familiile care vin aici. Asta numai după ce au construit o zi întreagă un om de zăpadă în curtea interioară.

În restul timpului, când vremea se mai îmblânzește, poți face drumeții (în jur sunt multe situri arheologice), picnicuri în pădurile din jur sau pur și simplu te poți relaxa pe veranda din fața casei. 

Foto: www.uniquehomestays.com

Related posts

Ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona un sistem de securitate

Adina Meyers

Penthouse – Interior Store – Mamaia

Adina Meyers

Stilul eclectic transpus într-o amenajare caldă şi elegantă

Adina Meyers