Amenajari Interioare

Cum iti compui singur sistemul de supraveghere? (video)

Anul 2016 sau ce a mai ramas din el, este ideal pentru un upgrade in lumea tehnologiei. Nu conteaza ca vorbim despre telefoane sau sisteme de supraveghere, pentru ca progresul a fost liniar peste tot. Pe noi ne intereseaza foarte mult sistemele de supraveghere video. Anul acesta este foarte important in acest segment, deoarece s-au realizat camere video de surpaveghere cu senzori noi capabili sa filmeze la rezolutii inalte precum 2K sau 4K.

Faptul ca tehnologia a evoluat atat de repede are foarte multe avantaje. Cel mai mare tine de bani, de costurile de productie mai mici si intr-un final de costurile de vanzare mai mici decat in anii precedenti.

Astazi poti sa iti cumperi un sistem de supraveghere video la un pret mai mic decat ti-ai putea imagina vreodata, numai bun sa iti monitorizezi curtea sau mica intreprindere.

Ca sa aflati cat sunt de accesibile  sistemele de supraveghere video, impreuna cu SKUT.RO am filmat un videoclip, in care va prezentam din ce se formeaza un astfel de kit, care sunt componentele cheie si de ce alte accesorii aveti nevoie pentru a monta un sistem complet de supraveghere analogic, ideal pentru acasa sau in orice alt loc.

Un sistem complet de supraveghere include:

1. Camere video

2. DVR (Digital Video Recorder)

3. HDD pentru DVR

4. Monitor

5. Accesorii: cabluri, mufe si alimentatoare

In clipul de mai jos, am prezentat aceste componente ceva mai detaliat:

Camerele video

Camerele video analogice sunt foarte ieftine si pot filma la rezolutii foarte inalte. Cele mai noi sunt capabile si de rezolutii 4K, adica de 4 ori mai mari decat clasicul Full HD.

O camera video poate costa si 70 de lei, iar un model la acesti bani nu impune foarte mari pretentii, insa este suficienta pentru a supraveghea curtea sau orice alt spatiu.

Camerele le alegeti dupa destinatie si doar voi stiti unde si la ce o sa le folositi. Atunci cand vreti sa cumparati o camera de surpaveghere, va recomandam sa cereti sfatul unui specialist dintr-un magazin. Acesta va sti foarte bine ce tip de camera v-ar prinde bine dupa modul de utilizare.

DVR

DVR-ul este abrevierea de la Digital Video Recorder, iar acesta este esential pentru sistemul de supraveghere. Aceasta componenta importanta are un rol foarte important, fiind un jucator de baza intr-un sistem.

Pe scurt, la DVR se vor conecta toate camerele de supraveghere pe care le detineti, stocand informatiile pe acesta. In functie de camere (digitale sau analogice) trebuie sa alegeti un DVR compatibil (la fel, digital sau analogic).

DVR-urile au mai multre intrari pentru camere, de la 2 intrari pana la 256 de canale. In functie de cate camere doriti sa montati, va alegeti DVR-ul cu intrarile necesare.

HDD-ul

HDD-ul este componenta de stocare folosita pentru a memora toate informatiile provenite de la camere. Acesta se monteaza intr-un DVR, fiind o componenta fara de care nu ar putea exista imagine. Unele DVR-urin vin cu HDD deja instalat, insa cele mai accesibile nu. Doar fiti atenti la specificatiile DVR-ului.

Accesoriile

Aici putem vorbi despre mufe, cabluri si alimentatoare, si ele foarte importante pentru a completa sistemul de supraveghere. Pentru inceput sa aflam la ce avem nevoie de alimentatoare.

Camerele video de supraveghere nu vin intotdeauna cu alimentatoare la pachet.  Un alimentator de camera video este ca in stilul celui de laptop, doar ca mai mic. Are 12V si se conecteaza la camera printr-o mufa speciala.

In cazul in care aveti mai multe camere de supraveghere, puteti opta pentru o sursa de alimentare. Acesta sursa de alimentare permite conectarea a mai multor camere pentru a fi alimentate cu energie electrica si pentru a castiga spatiu.

In acest caz este nevoie de mufe de alimentare ce se vor atasa la cablu, cablu de internet in cazul in care doriti sa conectati camerele la energie si la sursa video cu un singur cablu si mufe video balun. Insa pentru asta am pregatit un filmulet unde puteti vedea exact care este operatia.

Intr-un final mai ai nevoie de un singur  lucru: monitor. Acesta este necesar doar in primele stadii de configurare al DVR-ului, dupa care puteti sa il eliminati din ecuatie. Insa noi recomandam sa il lasati in functie pentru a avea acces la imagine in orice moment.

Si acestea fiind spuse, putem spune ca am terminat prezentarea sistemului de supraveghere.

Cateva exemple de configuratii gasiti la finalul articolului de aici

 

Related posts

Cea mai buna solutie de dezinfectare a locuinței: mopul cu aburi AQUAclean Steam Cleaner de la Dirt Devil

Adina Meyers

Geometrie simpla, pe malul marii

Adina Meyers

Miza proiectului de redecorare a unui cabinet psihologic

Adina Meyers