Bucataria, proiectata de Zaha Hadid si realizata de DuPont Surfaces, creeaza un mediu inteligent, care satisface nevoia de estetica, precum ši de inovare a functiunilor caracteristice.

Sistemul este format din doua insule independente, ce reprezinta doua functii: focul – bucataria, iar apa – exteriorul. Sistemul modular de dulapuri de perete care vin in completarea celor doua unitati insulare asigura spatiul necesar depozitarii aparaturii electrice. Sistemul de imbracare a peretilor este prevazut cu echipamente speciale, moderne, pentru iluminat si sonorizare.

Prin mascarea aparaturii si instalatiilor electronice, efectul de ansamblu este omogen, uniform si modern, putand fi astfel accesate functii nespecifice, ca muzica, televizorul sau internetul.
Unitatea insulara principala evolueaza de la suprafata orizontala, destinata gatitului ši servirii mesei, pâna la o suprafata verticala, echipata cu un ecran LCD cu cristale lichide pentru televizor ši un iPod care asigura muzica intr-o singura unitate omogena, fara imixtiunea firelor electrice caracteristice.

Zona centrala pentru gatit mai cuprinde o plita moderna, care poate mentine mancarea calda pentru mai mult timp, precum si un panou de comanda prin atingere.
In ansamblu, bucataria este realizata pe baza unei suprafete decorative solide – un material compozit de inalta performanta, Corian, care consta din aluminiu, polimer acrilic si pigmenti nedaunatori pentru mediu si care ofera un potential de design exceptional. Produsul asigura calitati tehnice si estetice superioare in aplicatii curbate si plane putind lua practic orice forma imaginata de designer. In plus, este disponibil in peste 100 de variante cromatice care pot fi adaptate la orice combinatie sau stil de decor.

Articole similare

Top 10 tendinte in designul interior pe Pinterest

Adina Meyers

Ce poți învăța la un atelier de decorațiuni interioare

Adina Meyers

Când decorul tonic întâlneşte funcţionalitatea

Adina Meyers