Bucătăria modernă a străbătut un lung drum față de cea a bunicilor noștri. Tehnologia, inovația și creativitatea și-au lăsat amprenta pe un spațiu ce, până acum câteva decenii, era văzut doar ca unul utilitar. Dezvoltarea designului electrocasnicelor, precum și a modului în care privim bucătăria, au deschis calea transformării unui loc destinat unui singur lucru, gătitul, într-un adevărat spațiu de socializare, unde utilul se îmbină cu plăcutul.

Datorită celor mai noi tendințe în materie de tehnologie, omul modern pune acum accent pe minimizarea timpului petrecut în bucătărie, dar, în egală măsură, vrea să fie unul de calitate, la fel ca și electrocasnicele în care investește pentru a dota spațiul.

Astfel, nu e de mirare că doar 23% dintre românii care au răspuns unui studiu consideră că prețul cel mai mic este relevant în decizia achiziționării echipamentelor de bucătărie. Ceilalți 77% pun accentul pe avantajele tehnologice ale produselor, precum consumul redus de energie sau eficientizarea timpului.

Pionier al inovațiilor în materie de electrocasnice premium, Miele a implementat de-a lungul timpului tehnologii care nu doar îmbunătățesc considerabil calitatea preparatelor, dar și eficientizează timpul petrecut în bucătărie și, de asemenea, oferă spațiului un design al viitorului.

Redescoperă plăcerea de a găti

Una dintre funcțiile care vă vin în ajutor în momentul în care pregătiți friptura pentru masa alături de cei dragi este denumită Surplus de umiditate. Datorită acesteia, carnea este fragedă și suculentă în interior, în timp ce în exterior va dezvolta o ușoară crustă. Mai mult, pentru burgerii din weekend chiflele vor fi ideale: crocante la exterior, moi și pufoase în interior și, în același timp, perfect coapte – numai bune pentru carnea rumenită atent pe grătar.

O altă inovație ce duce bucătăria în era caselor inteligente este tehnologia Miele@home, prin intermediul căreia putem comunica în timp real cu electrocasnicele din bucătărie. Astfel, în momentele în care prăjitura dumneavoastră se află în cuptor, puteți așeza masa pentru invitați sau vă puteți bucura de o plimbare în natură, fără teama că desertul se arde. Prin conectarea smartphone-ului la aplicația cuptorului veți putea afla în ce stadiu de coacere este preparatul și modifica temperatura sau timpul rămas din telefonul mobil.

Tehnologia a atins cote nemaiîntâlnite până acum, iar acest lucru oferă o mulțime de avantaje. Din acest motiv, un lucrurile la care până acum nici nu puteam visa, acum au devenit realitate. Funcția FoodView permite utilizatorului să controleze, la nivel vizual, preparatul în curs de gătire. Mai exact, în plafonul incintei cuptorului se regăsește o cameră video ce transmite imagini în timp real direct pe smartphone-ul sau tableta la care este conectat.

Inovațiile și tehnologia nu sunt lăsate de-o parte nici în ceea ce privește plitele. Acestea beneficiază de funcții ce oferă un confort semnificativ și preparate demne de restaurantele premium.

Astfel, plitele Miele beneficiază de funcția TempControl, ce vă va oferi temperatura ideală în mod constant, indiferent că este vorba de sosuri pentru paste sau unul ragu.

TempControl oferă și trei grade de prăjire pentru preparate potrivite fiecărui gust. Astfel, gradul I este recomandat preparatelor ce necesită gătire la temperatură scăzută, în timp ce gradul II este ideal pentru prăjirea prin amestecare sau prăjirea ușoara a alimentelor precum fructele de mare, rulada de carne sau preparate din carne feliată. Gradul III – cel care oferă și cea mai înaltă temperatură, este ideal pentru gătirea unei cine in stil chinezesc – cum ar fi noodles cu legume sau diferite tipuri de carne, dar și pentru preparate tradiționale precum tocănițele.

De asemenea, pentru că timpul este atât de prețios în zilele noastre, Miele a implementat funcția ExtraSpeed, menită să eficientizeze perioada petrecută în bucătărie. Concret, tehnologia minimizează durata de preparare a alimentelor cu până la 35%, în timp ce gustul și textura își păstrează calitatea, iar dumneavoastră vă puteți bucura de timp alături de cei dragi. Această tehnologie a adus producătorului german încă o menționare în top – plitele Miele sunt cele mai rapide din lume.

Despre Miele

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2018/19 a crescut la aproximativ 4,16 miliarde de euro, cu 71% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.200 de persoane, cu 11.050 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/Westphalia, Germania.

Related posts

Stilul Clasic: rafinat & elegant

Adina Meyers

6 sfaturi de siguranță și întreținere a aragazului

Adina Meyers

Prolong the summer soiree with outdoor fire features

Adina Meyers