La lansare, gama 500 a inclus cinci noi mini- incarcatoare (S510, S530, S550, S570 si S590) si alte doua incarcatoare compacte pe senile (T550 si T590). Cei de la Bobcat spun ca echipamentele se incadreaza in categoria medie – cea mai populara clasa de marimi a companiei –, fiecare având motoare ce respecta standardul Tier 4 interim.

Noile modele 500 fac parte din seria M si le vor inlocui pe cele ale seriei K, inclusiv S150, S160, S175 si S205, dar si incarcatoarele compacte pe senile T180 si T190.

Trei dintre noile masini – S510, S550 si T550 – sunt echipamente cu ridicare radiala, in vreme ce modelele S530, S570, S590 si T590 au ridicare verticala. Insa toate cele sapte beneficiaza de designul avansat al cabinei, specific marcii Bobcat, oferind o vizibilitate imbunatatita prin asezarea operatorului mai aproape de atasamentul de lucru.

In anunturile facute, Bobcat a tinut sa sublinieze imbunatatirile aduse cabinei si confortului operatorului la modelele din seria 500. Usa cabinei ofera o vizibilitate crescuta, iar celor de la Bobcat le place s-o numeasca “cea mai mare usa de cabina” disponibila. Deschiderea este acum mai mare cu peste 40% decât la seria precedenta de masini, K-Series. De asemenea, geamurile laterale si cel din spate au fost redimensionate, iar conform spuselor companiei, cabina presurizata a fost reproiectata si marita cu 10%. Inaltimea ei este mai mare, facând mai usoara atât intrarea, cât si iesirea din masina si oferind operatorului un spatiu mai mare in dreptul capului, in timpul manevrarii echipamentului.

La mini- incarcatoarele seriei 500, cele doua trepte de viteza disponibile cresc viteza maxima de deplasare de la 12 la 18 km/h. Dar si performantele hidraulice au fost imbunatatite fata de seria K, pentru un flux standard mai mare si o presiune pe masura care sa ofere mai multa putere atasamentelor de lucru.

 

 

Related posts

5 lucrari de mentenanta pe care trebuie sa le faci regulat in casa

Adina Meyers

Vrei sa iti faci o casa de lemn? 6 ponturi ca sa alegi materialul de care ai nevoie!

Adina Meyers

Ordinul Arhitecților din România lansează arhINIȚIATIVE: apel de proiecte și soluții contra Covid-19

Adina Meyers