Locul în care te întorci după o zi grea de muncă ar trebui să fie foarte primitor și mai mult decât confortabil, ca să te poți odihni și încărca cu energie pentru următoarea perioadă.

Ai nevoie de un spațiu relaxant, iar pentru asta trebuie să faci câteva îmbunătățiri. Apartamentul tău poate deveni locul tău preferat cu numai câteva detalii pe care le poți pune la punct cu bani puțini, așa că ține cont de sugestiile de mai jos.

Ai grijă de lumina din apartament

Metoda prin care alegi să îți luminezi locuința este foarte importantă pentru întreaga imagine a apartamentului. Cu cât vei pune mai mult accent pe acest aspect, cu atât te vei simți mai relaxat, atunci când intri în casă. Desigur, lumina naturală este cea mai importantă într-o cameră, dar trebuie să te ajuți și de cea artificială. Sursele de lumină răzlețe și cu o putere mică nu vor face decât să transforme încăperile casei tale în locuri semi-obscure de care nu te vei putea bucura niciodată pe deplin. Dacă vrei să creezi o atmosferă mai romantică, poți agăța de jur împrejurul camerelor instalații precum cele de brad, în culorile tale preferate. În bucătărie, pe hol și în camerele unde petreci timp pentru a lucra de acasă, a servi masa sau a sta de vorbă cu prietenii e bine să ai surse de lumină mai puternice, pentru că energia trebuie să fie una ridicată în aceste părți din casă. În dormitor și la baie te poți juca după bunul plac cu organizarea și puterea lămpilor, a lustrelor, aplicelor sau a altor metode prin care alegi să luminezi camerele.

Renunță la jaluzele

Ideea jaluzelelor, atât a celor verticale, cât și a celor orizontale, a plecat de la birouri, unde este păstrată o atitudine solemnă. Tu nu vrei să aduci în cel mai plăcut loc din lume decât sentimentele de siguranță și confort, așa că renunță la ideea de a opri lumina naturală în exces sau a crea un spațiu intim cu ajutorul lor. În schimb, alege perdelele și draperiile, în funcție de culorile camerelor. Voalul este foarte potrivit pentru perdele, iar catifeaua este îndeajuns de grea și de opacă pentru a fi un material ideal pentru draperii. Mai poți opta pentru in, în cazul perdelelor, și pentru tafta, pentru draperii. Alege cea mai potrivită combinație și fă-ți ferestrele mai atractive.

Întoarce-te la covoare

Deși, pentru mulți ani, covoarele de tot felul nu au mai fost la modă, tinerii alegând să păstreze parchetul simplu, dacă vrei să îți faci casa mai primitoare, va trebui să te întorci la ele. Un covor schimbă total aspectul unei camere și te face să te simți „acasă”. Nu trebuie să întinzi covoare pe toată suprafața camerelor, așa cum făceau bunicii și părinții noștri, sunt de ajuns câteva traverse sau bucăți mici de covor în locurile care contează. Lângă pat, pe părțile unde se coboară cu picioarele, la baza canapelei din sufragerie sau lângă pantofar. Poate cele mai importante covorașe sunt cele din baie, unde, deși te gândești că sunt inutile, ar trebui să le pui fără a sta pe gânduri. Nimic nu se compară cu senzația de a călca pe un covor pufos atunci când cobori din duș. În plus, îți vei proteja sănătatea, pentru că nu vei călca cu tălpile încinse direct pe gresia rece. Fiind de dimensiuni mici, le vei putea curăța foarte ușor, chiar în mașina de spălat.

Nu e greu să faci din casa ta un loc foarte primitor, în care tu și cei care îți calcă pragul vă veți simți relaxați și unde vă veți întoarce de fiecare dată cu mare drag. Spor la modelat apartamentul așa cum îți place!

 

Related posts

Intretinerea ferestrelor de mansarda in sezonul rece

Adina Meyers

BIFE-SIM 2019 – locul de întâlnire al celor mai importanți jucători din industria mobilei, echipamentelor și accesoriilor!

Adina Meyers

Solutia acoperisurilor ceramice in proiectul casei

Adina Meyers