LifeStyle

BECKETT si ORWELL in licitatie la Goldart

Pentru prima data se vor juca, in acelasi spectacol, doua piese de si dupa Samuel Beckett si George Orwell. Duo-ul Becket -Orwell este, de fapt, rezultatul unui atelier de creatie-“ Situatia Limita in Teatru: intre Absurd si Tacere” in care au fost implicati doctoranzi ai UNATC si studenti de la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir.

Alina Mangra Vlasceanu, Remus Vlasceanu si Silvia Osman sunt cei care au luat aceasta initiativa si, din februarie pana in mai 2012, sunt dedicati proiectului, jucand alaturi de studenti din Bucuresti si Craiova, pregatindu-i si initiindu-i pe acestia in tainele artei teatrale. “Catastrofa” si “Ferma animalelor” sunt cele doua piese care se vor juca la Goldart.  Despre cartea ”Ferma animalelor” s-a vorbit si s-a scris foarte mult, insa este prima data cand este adaptata sub forma unei piese de teatru.

O alta noutate absoluta o constituie piesa semnata de Beckett. Pana relativ recent, in afara de „Asteptandu-l pe Godot”, nici o alta piesa a celebrului dramaturg irlandez nu a fost tradusa in limba romana si publicata intr-un volum de sine statator. Aceasta piesa de teatru este dedicata de catre autor scriitorului, poetului, eseistului si dramaturgului Vaclav Havel, om politic si reformator ceh, aflat la acea data in inchisoare (acuzat de “activitati subversive la adresa Republicii Socialiste Cehoslovacia”, ca semnatar al Cartei 77. Este una dintre putinele  lucrari  ale lui Beckett cu incarcatura politica, despre care s-a

afirmat in repetate randuri ca ar fi cea mai optimista lucrare dramatic a sa. De asemenea, la finalul reprezentatiei, Silvia Osman isi va lansa volumul de poezii “Pasari de hartie” care se bucura si de o ilustratie speciala, realizata de Andrea Kilpert, o tanara care a studiat desen si grafica cu un maestru chinez, in Beijing. 

Related posts

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

Adina Meyers

Folosirea unei perne antialergice se poate dovedi una dintre cele mai bune decizii luate de tine

Adina Meyers

De ce sa apelezi la un designer de interior

Adina Meyers