Legislatie Solutii Constructive

2012 este anul cu cele mai multe apartamente de vanzare la jumatate de pret

Studiul care evidentiaza aceste date a fost realizat in baza raportului dintre cerere si oferta in perioada 2007-2011 de catre specialistii HomeFinders.ro.

Studiul realizat in functie de dimensiunea cererii solvabile si de stocul de oferte disponibile spre vânzare demonstreaza ca piata rezidentiala din Bucuresti se afla in acest moment intr-o situatie inedita: proprietarii au scos la vânzare in Bucuresti cu 15% mai multe decât totalul ofertei promovate in anul 2007 si cu 24% mai multe decat in anul 2006,  desi preturile solicitate astazi sunt cu peste 50% mai mici decât preturile din momentul de maxim inregistrat la sfârsitul anului 2007.

In timp ce din punct de vedere statistic, volumul cererii este de asemenea la mai putin de 50% fata de cel inregistrat in perioada 2006-2007. Aceste cifre indica faptul ca suntem intr-o piata a cumparatorilor, care sunt net favorizati in procesul de negociere si achizitie.

Ca urmare a modificarilor fundamentale care au avut loc la nivelul pietei rezidentiale in ultimii ani si a nevoii cumparatorilor de a fi corect reprezentanti, a fost lansat astazi HomeFinders.ro, primul serviciu românesc de tipul home buying, adresat exclusiv cumparatorilor. Initiatorul acestui proiect este Matei Malos, cel care a fondat si cunoscutul site magazinuldecase.ro, un portal imobiliar care in 2010 a fost vândut catre Sanoma Digital.

„Anul trecut am testat in proiectul pilot procedurile, timpii optimi necesari unei decizii corecte de cumparare, am evaluat costurile si cel mai importan,t am inteles exact ce isi doresc clientii. Rezultatele au fost incurajatoare: peste 80% din clienti ne-au recomandat rudelor, prietenilor sau colegilor”, a declarat Matei Malos, initiator si co-fondator al platformei HomeFinders.ro.

Serviciul este specializat in cumpararea apartamentelor de 2, 3 si 4 camere din Bucuresti sau, la cerere, a altor tipuri de proprietati rezidentiale speciale (case, vile, apartamente tip duplex, penthouse) si inglobeaza o echipa de specialisti sustinuti tehnologic de un sistem informatic integrat.

HomeFinders.ro stocheaza toate proprietatile din piata rezidentiala bucuresteana (93-95% din oferte sunt preluate direct de la particulari si diferenta reprezinta proprietati disponibile in exclusivitate de la agentii imobiliare) si analizeaza punctele forte, dar si minusurile unei proprietati.

Principala noutate adusa de HomeFinders.ro  in piata rezidentiala este informatia transparanta si relevanta pentru cumparator – incepând cu preturile reale de tranzactionare, perioada de timp in care se vinde o proprietate  si sfârsind cu marja de negociere in functie de zona, pret  si criterii legate de cerere si oferta.

Proiectul HomeFinders.ro se lanseaza dupa ce a trecut printr-o etapa pilot in 2011, când in aproximativ 8 luni, au fost cumparate pentru clienti proprietati de peste 3,5 milioane de euro in Bucuresti.

Modelul de business de tipul home buying services a luat  amploare in SUA, incepând cu anul 2006, o data si cu declinul pietei imobiliare – clientii incepând sa fie mult mai atenti atât la servicii, cât si la tarifele percepute pentru acestea.  Modelele similare de business s-au dezvoltat paralel si in Europa, pastrând principala particularitate, aceeea de a reprezenta interesele cumparatorului. 

Related posts

Cauti servicii profesionale curatare marmura? Apeleaza la profesionisti, apeleaza la StaffCleaning!

Adina Meyers

Cum obtii mansarda perfecta pentru orice anotimp

Adina Meyers

Ce prevede Programul „Prima chirie”. Cine poate beneficia de bani de la stat

Adina Meyers