LifeStyle

11 motive sa apelezi la optimizare SEO pentru site-ul tau

Un site web, fie ca vorbim despre o pagina de prezentare sau despre un magazin online, are nevoie de trafic pentru a-si populariza continutul. Fara imbunatatirea prezentei online investitia este aproape egala cu zero. Pentru asta exista asa-numitele campanii de optimizare SEO, care asigura rezultate bune in cautarile utilizatorilor.

 

Iata cateva dintre beneficiile cheie ale SEO:

 

Creste traficul

 

Cu cat un site este mai bine pozitionat prin cuvinte cheie, cu atat mai mult trafic va atrage. Potrivit algoritmilor, pozitia nr. 1 in Google are, in medie, o rata de accesare de 27,5%, ceea ce inseamna ca, din 100 de oameni care au cautat dupa un cuvant cheie, vei primi, statistic, 27-28 de vizitatori.

 

Vizibilitate imbunatatita

 

Cu cat mai multe cuvinte cheie returneaza site-ul tau la o cautare pe Google, cu atat este mai vizibil acesta. Optimizarea SEO este instrumentul de imbunatatire a vizibilitatii prin intermediul motoarelor de cautare.

 

Incredere sporita

 

Site-urile web care apar pe pozitii superioare in rezultatele cautarii sunt vazute ca fiind mai de incredere. De fapt, 98% dintre cei care cauta ceva pe Google, spre exemplu, se vor opri la prima pagina. Campania SEO, prin intermediul instrumentelor sale, sporeste increderea utilizatorilor de internet in brandul tau.

 

Creeaza branduri

 

Daca nu esti campionul industriei din care faci parte asa incat clientii sa introduca direct la cautare numele brandului tau, atunci trebuie sa faci tot posibilul ca utilizatorii de internet sa te gaseasca rapid prin noianul de rezultate. Campaniile de optimizare SEO creeaza capital de imagine, stabilind branduri.

 

Genereaza trafic de calitate

 

Potentialii clienti iti cauta produsele / serviciile online. Optimizarea SEO transforma fiecare pagina de pe site-ul tau intr-o poarta de acces pentru acei clienti. Frumusetea unei strategii SEO bine dezvoltate consta in faptul ca puncteaza exact necesitatile publicului tinta.

 

Este o investitie in viitorul afacerii

 

SEO este un proces de lunga durata, intrucat rezultatele nu apar peste noapte. O investitie intr-o campanie SEO are ca finalitate succesul afacerii tale. Iar rezultatele se vad, de regula, dupa 6-9 luni. Cu toate acestea, ele pot fi grabite daca in spatele campaniei de optimizare SEO sta o echipa de profesionisti.

 

Ofera o perspectiva asupra grupului tinta

 

SEO este un instrument puternic intrucat iti poate spune multe despre vizitatorii site-ului tau si, implicit, despre grupul tinta de clienti. Poti obtine date statistice, informatii despre interesele acestora, despre localizarea lor si despre dispozitivele de pe care iti acceseaza site-ul. Cuvintele cheie care iti genereaza traficul iti spun si care este pozitionarea clientului tau in procesul de decizie asupra unei achizitii, spre exemplu.

 

Marketing ieftin

 

O campanie SEO este mai ieftina decat orice alt tip de publicitate. Este practic una dintre cele mai rentabile forme de marketing. Prin advertoriale SEO scrise de editori de continut priceputi, vizibilitatea site-ului tau creste.

 

Concurenta deja face SEO

 

Trebuie sa iti depasesti concurenta printr-o prezenta in online cat mai puternica. Poti fi sigura ca site-urile de pe aceeasi nisa cu tine deja lucreaza la optimizarea continutului, la imbunatatirea interfetei site-ului, asa ca trebuie sa iei si tu masuri cat mai rapid pentru imbunatatirea experientei utilizatorilor.

 

Determina vanzarile offline

 

Conform statisticilor, aproape 90% dintre consumatori cauta mai intai online informatii inainte de a cumpara din magazine. Daca brandul tau nu este identificat in timpul procesului de cautare, atunci trebuie sa iti iei gandul de la acea achizitie.

 

Ofera rezultate masurabile

 

Utilizand Google Analytics, poti vedea valorile traficului si modul in care acesta se coreleaza cu obiectivele specifice cautarii organice. Poti identifica termenii cheie care iti genereaza trafic. Aceste date sunt extrem de valoroase si ii permit echipei care se ocupa de campania de optimizare SEO sa imbunatateasca procesul care conduce spre succesul afacerii.

 

Pentru toate acestea ai nevoie de oameni bine pregatiti, care sa cunoasca toata acea zona ascunsa din spatele functionarii unui site. Acasa.ro iti pune la dispozitie o astfel de echipa de profesionisti care iti poate contura termenii unei campanii SEO, poate realiza articole SEO publicabile pe nu mai putin de 120 de platforme partenere si iti poate aduce rezultate pozitive in cel mai scurt timp posibil.

 

Solicita o oferta de pret personalizata pentru advertoriale SEO! Trimite un e-mail pe adresa natalia.ursu@machteamsoft.ro sau suna la numarul 0726 415 809.

Related posts

OSMYUM – un nou spatiu pentru iubitorii de design si arhitectura

Adina Meyers

Spectacolele lunii aprilie la ARCUB

Adina Meyers

Supa – cremă de legume, o supă potrivită pe timpul verii

Adina Meyers