Amenajari Interioare

Avantajele unui ventilator in baie

Ne place sa facem bai lungi si fierbinti, chiar daca acest lucru inseamna ca ne vom scalda si intr-o mare de aburi si ca la final o sa avem destul de mult de curatat in urma noastra. Ce ai spune insa daca ti-am spune ca poti sa scapi foarte usor de acest inconventient? Cum? Cu ajutorul unui ventilator pentru baie, care se dovedeste util intr-un numar foarte mare de situatii.

Cel mai probabil te intrebi de ce ai avea nevoie de unul daca ai aerisire si geam in baie. Acestea pur si simplu nu fac fata, mai ales in timpul iernii, atunci cand aburul se formeaza si mai usor datorita temperaturii mai scazute. In plus, cu siguranta nu e foarte placut sa lasi geamul deschis atunci cand afara sunt cu foarte multe grade sub 0. Pur si simplu nu e deloc comod, iar astfel ajungem tot la solutia reprezentata de cumpararea si instalarea unui ventilator pentru baia noastra.

Tot la capitolul avantaje putem mentiona si reglarea umiditatii din aer, lucru care va duce la scaderea sanselor de formare a igrasiei si mucegaiului, care stim cu totii ca ne pun in pericol sanatatea. Tu stii insa care este cel mai bun ventilator electric pentru baie si cum faci sa il gasesti? Adevarul este ca nu exista „cel mai bun”, iar acest lucru este valabil in cazul oricarui alt produs. In schimb il poti gasi pe cel care sa ti se potriveasca cel mai bine, iar asta vom incerca sa te ajutam in articolul de astazi.

In primul rand, te vei gandi la ce tip de ventilator vrei sa cumperi, in functie de modul in care vrei sa il instalezi. Asta pentru ca ai de ales intre mai multe modele, ele fiind impartite in mai multe categorii, fiecare aducand anumite avantaje si dezavantaje. Dupa asta, urmeaza sa te gandesti care va fi puterea noului tau ventilator, respectiv care va fi capacitatea sa de ventilare. Regula aici este una foarte simpla – cu cat baia ta are dimensiuni mai mari, cu atat o sa ai nevoie de un ventilator electric mai puternic, care sa fie capabil sa scoata tot aburul si toata caldura care se poate aduna aici.

Multe dintre modelele prezente pe piata ofera o capacitate de ventilare curpinsa intre 80 si 190 mc/h, dar poti gasi si unele mai puternice de atat. Calculeaza astfel incat ventilatorul sa fie capabil sa inlocuiasca aerul din baie chiar si de pana la 7-8 ori intr-o singura ora. De exemplu, daca tu ai o baie de 5 metri patrati, atunci cel mai bun model de ventilator pentru tine este cel care are o capacitate de ventilare de 85 mc/h.

Baie este un loc pentru relaxare, asadar foarte important este si nivelul de zgomot pe care il are ventilatorul electric. Cu siguranta nu iti doresti sa nu iti poti auzi nici propriile ganduri atunci cand te afli aici. Printre cele mai silentioase modele de ventilatoare pentru baie sunt, bineinteles, si cele mai scumpe. Dar cu siguranta daca o sa cauti putin mai mult vei gasi modele cu un foarte bun raport calitate – pret.

Este mai mult decat evident ca inclusiv design-ul pe care il are un astfel de aparat este important, iar asta pentru ca ne dorim ca baia noastra sa arate bine, sa iti fie mai mare dragul sa iti petreci timpul in ea. Incearca sa optezi pentru modele care sa se integreze cat mai bine in baia ta, mergand in ton cu stilul ales inca de la inceput.

Ventilatoarele pentru baie functioneaza atat timp cat becul este pornit, insa unele modele pot veni echipate cu functii suplimentare, printre care se numara si temporizarea automata, care va permite ventilatorului sa mai functioneze o anumita perioada de timp dupa ce am stins luminile din baie. In acest fel o sa facem ceva economie, mai ales pe termen lung.

 

Related posts

Stilul Victorian, innobileaza orice casa

Adina Meyers

Tu stii care sunt motivele pentru care merita sa cumperi o masina de facut paine?

Adina Meyers

Amenajari interioare cu obiecte reconditionate

Adina Meyers