Ce poate fi mai placut decat sa poti merge la munte si sa ai casa ta de vacanta? Mai ales ca mai sunt putine saptamani si intram deja in iarna si incepe sezonul de ski.

Daca inca n-ai reusit sa iti cumperi o casa de vacanta atunci noi zicem sa te orientezi catre o pensiune. De ce sa cauti pensiuni de vanzare? Pentru ca marchezi doua oportunitati dintr-un foc. In primul rand, ai o casa de vacanta la munte si te vei bucura de senzatiile partiei ori de cate ori iti doresti pe toata durata sezonului, si, ceea ce e si mai important, in timp ce tu te distrezi, pensiunea ta produce bani pentru tine cu ajutorul turistilor care vin sa se cazeze.

Una dintre cele mai cautate zone de pensiuni si imobile cu destinatie turistica de vanzare le gasesti in Brasov, asa ca e firesc sa citesti zilnic rubrica de anunturi imobiliare Brasov atat in publicatiile locale din print cat si din site-urile de specialitate.

Cum sa ai grija de pensiunea/casa ta de vacanta?

Daca ai ales sa cumperi o pensiune care a fost recent abandonata de fostul proprietar din motive obiective, s-a mutat in alta tara sau din alte probleme, trebuie sa te ocupi intai de amenajarea ei pentru a fi dorita de turisti.

In primul rand, fiind vorba de o pensiune dedicata sporturilor de iarna trebuie sa fii atent sa nu ai probleme cu incalzirea imobilului. In plus, pentru ca exista riscul ca in anumite perioade cantitatea de zapada sa fie prea mare, trebuie sa fii atent la acumularile periculoase de gheata si de turturi. Pentru asta e util sa ai o instalatie de degrivare a acoperisului, jgeaburilor și burlanelor. In plus, sistemul se poate racorda la reteaua de incalzire termica, si pentru ca vorbim de o pensiune montana cel mai bine ar fi montarea unui sistem energetic pe baza de lemne.

Avantajele unui sistem de degivrare, cat si de incalzire in pardoseala, este acela ca ele pot opera in mod automatizat, chiar si de la distanta. Practic, economisiti timp, efort si bani, daca vor fi zile in care nu sunteti acolo, dar aveti turisti. In plus, avand in vedere ca aceste sisteme se bazeaza pe tehnologii dintre cele mai moderne, instalatiile sunt fiabile si au o durata de viata foarte mare (80-100 ani), nefiind nevoie sa efectuati investitii frecvente pentru schimbarea sau renovarea sistemului de incalzire. Nu veti avea nevoie de revizii anuale si nu veti fi nevoit sa platiti costuri de intretinere.

Concret, sistemele de degivrare si de incalzire, odata puse in functie, asigura aceasta intretinere pe termen lung si in mod profitabil cu minimum de efort. Numai asa vei reusi sa transformi investitia ta in pensiune intr-o sursa de profit.

Related posts

Pozitionarea corecta a ferestrelor de mansarda in functie de punctele cardinale

Adina Meyers

3 lucruri extrem de utile dacă locuieşti la casă

Adina Meyers

Proiect de casa: P + 2 E, 178.9 mp

Adina Meyers