Medicii recomanda ca, in perioada sezonului rece, sa acordati o atentie deosebita calitatii aerului din spatiile de locuit si sa evitati incalzirea in exces a incaperilor. In caz contrar veti fii nevoiti sa respirati un aer uscat fapt care va conduce la o stare de discomfort fizic si chiar la imbolnavire. Respirarea aerului uscat face ca absorbtia de oxigen si transferul sau in sistemul circulator sa fie mai dificile asa ca, de aici si pana la oboseala cronica si la o capacitate de concetrare redusa nu mai este decat un pas.

In plus, umiditatea scazută a aerului in spatiile de locuit conduce la scaderea imunitatii organismului in fata afectiunilor de sezon, in special a celor ale sistemului respirator dar si la o serie de afectiuni ale pielii, care pierde acumularea de apa din tesuturile superioare. Medicii specialisti recomanda o umiditate relativa a aerului cuprinsa intre 40% si 60%, acest nivel fiind extrem de prietenos atat cu organismul uman cat si cu obiectele de mobilier din lemn care, la randul lor, sunt degradate de un aer uscat.

Obtinerea unei umiditati optime nu se poate realize numai prin deschiderea ferestrei  in conditiile in care, in incapere, functioneaza o sursa de incalzire, asa ca specialistii recomanda folosirea umidificatoarelor. Aceste aparate reusesc sa purifice aerul si sa asigure un climat optim de viata pentru protectia sanatatii membrilor familiei.

Articole similare

Paveaza-ti drumul catre o gradina cu stil!

Redactia

Advertorial: Top 6 criterii pe care trebuie să le urmăriți înainte să cumpărați un apartament

Redactia

Este vata minerală de sticlă o soluție sigură pentru izolarea mansardei?

Redactia

1 comment

Txjfmlq 15 April, 2020 at 11:37 pm

40 phosphide in regard to unfavourable emirates at some flawless buy sildenafil

Reply

Lasă un comentariu