Amenajari Interioare

Avantajele apartamentului de la mansarda

Amplasarea sa la ultimul nivel al cladirii este un garant al intimitatii, securitatii, accesului nelimitat la priveliste si aer proaspat. Lumina naturala care patrunde prin toate ferestrele de mansarda VELUX montate ca urmare a extinderii apartamentului este elementul care pune in valoare spatiul proaspat castigat, nelasand niciun colt neutilizat la maxim.

Locatarii, initial proprietari ai apartamentelor de la etajul patru, au privit mansardarea ca pe o optiune extrem de avantajoas a de extindere a spatiului apartamentului pe doua niveluri. Extinderea pe vertical a s-a efectuat cu costuri mai mici dec at daca s-ar fi optat pentru mutarea intr-un apartament sau o casa cu suprafata similara. Pe langa spatiul suplimentar de 80 mp, ei au dobandit si o structura noua a apartamentului, diferit a de standardele clasicelor blocuri de apartamente.

Un alt avantaj al mansardarii este ca face posibila personalizarea incaperilor in functie de fiecare membru al familiei. Camerele individuale au fost amenajate la nivelul mansardei pentru a beneficia de pozitia de top iar etajul inferior gazduieste spatiile comune si noua scara de acces proiectate cu volume generoase.

Un aspect esential al mansardei a fost cel al iluminarii naturale. In camera copilului lumina naturala ce patrunde prin fereastra de mansarda VELUX ajuta la crearea unui mediu sanatos, potrivit jocului si invatarii. Pentru momentele de somn si odina, ruloul opac blocheaza complet patrunderea luminii pe timpul zilei. Caracterul ludic la camerei este sublinat si de liniile inclinate ale sarpantei.

Amplasarea biroului la mansarda a fost o alegere extrem de inspirata. Linistea si intimitatea sunt asigurate iar lumina naturala este o conditie primordiala pentru studiu si concentrare.

In conditiile in care piata imobiliara abunda in constructii vechi si fara personalitate, mansardarea blocurilor, acolo unde este posibila, reprezinta cea mai scurta si eficienta cale pentru obtinerea unor conditii de locuit mai bune si cu costuri reduse.

Produsele VELUX folosite au fost: sapte ferestre de mansarda VELUX, dimensiune 78 x 140 cm si rulourile opace si plasa impotriva insectelor aferente acestora.

Afla mai multe despre produsele VELUX aici.

Related posts

Cum amenajezi o baie de oaspeți care să impresioneze? 

Adina Meyers

Cum se schimbă corect ușa sobei?

Adina Meyers

Podul casei – ideal pentru camera copiiilor

Adina Meyers